Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nakažených koronavirem v Karlovarském krajem znovu přibývá, jde o desítky denně

Počet nákaz koronavirem v Karlovarském kraji stoupá a počtem 107 nakažených za posledních sedm dní na 100 tisíc obyvatel je kraj na třetím místě za Prahou a Středočeským krajem. Denní záchyty potvrzených nákaz se v tomto týdnu pohybují nad 60, v pondělí přibylo 73 případů. Přesto jsou přírůstky zatím daleko za vlnami nákaz na začátku roku 2021 nebo na počátku letošního roku, vyplývá z aktuálních informací ministerstva zdravotnictví.

Podle hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka (za STAN) se počty nakažených pohybují stále v desítkách, a proto kraj a jeho organizace zatím neplánují zavádět nějaká omezující opatření. „Platí všeobecná doporučení, kdy je vhodné nosit roušky nebo respirátory. Nad rámec těchto doporučení zatím přísnější vyhlašovat nebudeme," uvedl Kulhánek.

V kraji se koronavirus šíří nyní nejvíce na Karlovarsku, kde se za posledních sedm dní nakazilo 134 lidí, což je 117 na 100 tisíc obyvatel. Podobně je na tom Sokolovsko, kde testy potvrdily nákazu u 101 lidí, což odpovídá 115 nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní. Relativně lépe je na tom Chebsko, kde bylo 87 nakažených na 100 tisíc obyvatel.

I když odborníci už doporučují druhou posilující dávku pro seniory a osoby se zdravotními riziky, zájem o očkování je v kraji poměrně nízký, i když stoupá. V posledních dnech se nechalo očkovat mezi 40 až 90 lidmi denně. V naprosté většině jde právě o aplikování posilující dávky vakcíny. Prvních dávek byly aplikovány jen jednotky.

Karlovarský kraj zažil čtyři velké vlny epidemie koronaviru. První přišla na podzim roku 2020, další vrcholila v únoru 2021. Třetí vlna dorazila do kraje v prosinci loňského roku a další, zatím nejsilnější vlna nákaz byla v Karlovarském kraji letos v únoru, kdy denní počty nakažených byly ve stovkách a na vrcholu epidemie přesahovaly i tisícovku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, statistika, Karlovarský kraj, infekční onemocnění, COVID-19, Praha, Středočeský kraj, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, pandemie covidu-19, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakažených koronavirem v Karlovarském krajem znovu přibývá, jde o desítky denně  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.