Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Vánoční trhy v Karlových Varech se ruší, strom před Thermalem rozsvítí přes internet

Kvůli aktuální situaci spojené se šířením onemocnění covid-19 se ruší vánoční trhy v Karlových Varech. Strom, který stojí před hotelem Thermal, rozsvítí on-line. Lidé to mohou sledovat ze záznamu na sociálních sítích 28. listopadu od 18 hodin.

Informaci zveřejnilo vedení města. Kromě vánočních trhů se ruší také jízdy vánočního autovláčku. Cestující však mohou využít vánočně vyzdobeného autobusu městské dopravy, který vypraví na běžné linky karlovarský dopravní podnik. Vánoční autobus vyjede poprvé tuto neděli na lince číslo šest.

„Velmi mě mrzí, že jsme museli letošní karlovarské vánoční trhy zrušit. Přípravy na trhy probíhaly několik měsíců a podílelo se na nich několik osob, kterým tímto velmi děkuji za jejich trpělivost a odvahu do letošních trhů jít. Věřím, že si občané Karlových Varů a návštěvníci vychutnají alespoň vánoční osvětlení města a krásně nazdobený vánoční strom před Thermalem,“ reagovala primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).  

Rozsvícení stromu bude ze záznamu

Vánoční atmosféru ve městě podpoří výzdoba v ulicích. Celá trasa od hlavní pošty až na Divadelní náměstí je osvětlena různými světelnými dekoracemi, které se rozzáří již tento pátek. Už 28. listopadu pak začíná soutěž o nejoriginálnější vánoční ozdobu, tu mohou soutěžící vlastnoručně vyrobit a nosit do budovy magistrátu. Více o soutěži najdou zájemci na webových stránkách magistrátu města.

Jednou z hlavních ozdob letošních vánočních Karlových Varů bude stříbrný smrk, který městu daroval Jaroslav Kejzlar z Čechovy ulice v Drahovicích. Pracovníci Správy lázeňských parků už strom nainstalovali před hotelem Thermal. Slavnostní...

Samotné rozsvícení stromu před hotelem Thermal je možné sledovat o první adventní neděli 28. listopadu od 18 hodin. K vidění bude na facebookových stránkách Magistrátu města Karlovy Vary, Vánočních trhů a obchodního centra Varyáda, které je partnerem karlovarských Vánočních trhů. Nepůjde však o živé vysílání. Na uvedený čas se žádná akce u stormu neplánuje. Letos město zdobí 15 metrů vysoký stříbrný smrk z Drahovic.

Včera také informovalo město Ostrov, že ruší plánované slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Důvodem je konzultace s krajskou hygienickou stanicí. „Protože by šlo o organizovanou akci, nesmí je jí zúčastnit více než tisíc lidí. Počet účastníků bychom museli regulovat a u všech bychom museli zkontrolovat, že jsou buď očkovaní, nebo mají potvrzení o prodělaném onemocnění, případně PCR test, pokud nemohou být očkovaní. Speciální podmínky by platily také pro občerstvení. To vše by pro znamenalo náměstí oplotit a kontrolovat u vstupu jak počet účastníků, tak jejich potvrzení,“ vysvětlilo vedení města na svém webu.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky vánoční strom, Karlovy Vary, vánoce, advent, covid, opatření, vánoční trhy, Hotel Thermal, strom, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy v Karlových Varech se ruší, strom před Thermalem rozsvítí přes internet  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.