Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V krajském městě stále rostou počty nakažených lidí covid-19

Covidová situace se v Karlovarském kraji nelepší. Počty nakažených sice klesly na Chebsku, ale na Sokolovsku víceméně stagnují a stále rostou v okrese Karlovy Vary. Tam je aktuálně nemocných více než dva a půl tisíce lidí.

„Aktuální situace v Karlovarském kraji není dobrá.  Stále jsme na nejvyšších číslech počtu nemocných od začátku pandemie. Ke včerejšímu večeru evidujeme 6727 nemocných. Z toho je 1766 na Chebsku, kde tento počet oproti minulému týdnu klesl zhruba o čtyři sta případů. Na Sokolovsku je situace podobná minulému týdnu, aktuálně je tady o sto případů více, konkrétně 2377 nemocných a nejhorší je to v okrese Karlovy Vary. Tam nám v uplynulém týdnu přibylo 283 případů na aktuálních 2583,“ popisuje mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Daleko smutnější jsou počty zemřelých v souvislosti s nákazou koronaviru. Těch v minulých sedmi dnech v Karlovarském kraji zemřelo 82 a to je nejvyšší číslo za uplynulý rok. A protože se v Karlovarském kraji podle hygieniků masivně šíří britská mutace nemoci covid-19 je jisté, že se jedná o velmi agresivní formu viru, na který umírá podstatně více lidí.

„Celkem už v Karlovarském kraji v souvislosti s koronavirem zemřelo 617 osob. V okrese Karlovy Vary je to 202 lidí, v okrese Sokolov 148 a v okrese Cheb 267,“ dodává mluvčí s tím, že počet provedených a vyhodnocených testů v Karlovarském kraji přesáhl od začátku pandemie 120 000. Celkově se v našem kraji nemocí nakazilo 38 190 lidí a 30 846 se již vyléčilo.

Od dnešního dne platí na celém území České republiky přísné vládní restrikce, které omezují pohyb obyvatel, došlo k uzavření mateřských školek i základních škol a dalšímu omezení v maloobchodním provozu. Od pátku by se mělo povinně testovat ve všech firmách a pokračuje samozřejmě očkování.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, očkování, počty zemřelých, nakažení, Karlovarský kraj, COVID-19, Karlovy Vary, okres Cheb, okres Sokolov, Krajská hygienická stanice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V krajském městě stále rostou počty nakažených lidí covid-19  |  Koronavirus  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.