Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

(NE)OBYČEJNÍ: Posluchači mě mohli slyšet během koronaviru v písni Stand by Me, která byla věnována všem lidem v první linii

Narodil se v Chebu, nyní žije v Praze, vydal už dvě alba a začíná pracovat na třetím. Řeč je o jednadvacetiletém zpěvákovi Nicolasovi Náprstkovi ze Studánky u Aše. Jako malý chodil na lekce hraní na akustickou kytaru, nyní hraje na klávesy. O svém bohatém hudebním životě si povídal s Karlovarskou drbnou.

Kdy nebo v jakém věku si se dostal k hudbě? 

Já jsem již od útlého věku závodně tancoval. Začal jsem s hip-hop tancem a poté jsem se přesunul na několik let k tancům latinsko-americkým, ve kterých jsem získával skvělá ocenění. Navštěvoval jsem taneční školu Vladimíra Hány v Chebu. V začátku studií na střední škole, jsem se z Chebu přesunul do Plzně, a tak jsem s tancem musel přestat. V ten moment jsem ihned přemýšlel nad tím, kam se budu ubírat dál. Po dokončení střední školy jsem se přestěhoval do Prahy, kde jsem si svůj sen začal žít naplno.

Hudbu si skládal sám?

Ano. Začal jsem se učit, jak si skládat vlastní hudbu, jak psát texty a jak být svůj. Byl to běh na dlouhou trať, ale jsem přesvědčený, že dnes už jsem v bodě toho umělce, ve kterém jsem si přál na samotném začátku jednou být. Hodně mi dalo působení v kapele, nahrávání v amatérském studiu, hraní divadla a již zmiňovaný tanec.

Hraješ na nějaký nástroj? 

Jako malý jsem chodil na lekce hraní na akustickou kytaru, ale to opravdu jen chvíli a dnes neumím ani jeden akord. Před dvěma lety jsem si pořídil klávesy, na které si podle sluchu skládám všechny své písně. Hudební vzdělání celkově nebo schopnost hrát na nějaký hudební nástroj vám pouze usnadní práci. Mám v plánu se stále zlepšovat v hraní na klávesy, občas na ně i trénuji. Hudbu si ale skládám podle svého sluchu. Ve studiu pak na všem pracujeme s dalšími výbornými muzikanty, aby vše bylo perfektní.

Bylo pro Tebe těžké odejít do Prahy? 

První myšlenka na Prahu přišla v roce 2017, kdy jsem zazpíval na Vodafone U Festivalu, kam jsem byl přizván díky Benovi Cristovao. Tam jsem si řekl, že po maturitě se přesunu do Prahy. Dokončil jsem tedy střední školu v Plzni a tentýž rok, tedy 2018. Začátek v Praze byl velmi těžký, například jsem spával několik měsíců na ubytovnách. Prahu miluju, je to můj domov a mám tu spoustu přátel a skvělých spolupracovníků, se kterými tvoříme stále novou hudbu.

Na čem teď momentálně pracuješ a co chystáš? 

Před několika měsíci mi vyšlo druhé album zvané Believe, takže na třetí album si nyní dávám čas. Chci, aby bylo v něčem zase jiné od těch dvou předchozích. Chystám se totiž otevírat různá témata, o kterých chci na třetím albu zpívat. Na to si ještě musí všichni ale počkat. 

Jsem detailista a na nic nespěchám. Nazpíval jsem totiž vokály v pozadí do refrénů.

S jakým producentem jsi nahrával?

S americkým producentem Nicholasem Coolidgem jsem nahrával v Praze mé debutové album s názvem Life’s a Journey. Po dokončení alba jsem se rozhodl nadále zůstat v Praze. Spolu se stejnojmenným producentem jsem nahrál i své druhé, zatím nejnovější album, s názvem Believe.

Na co se mohou těšit posluchači?

Posluchači se mohou těšit například na letošní podzim, kdy se chystám vydat nový singl s názvem Change, včetně videoklipu. Bude to právě jedna z písní, kde otevřu téma, o kterém bych ještě nedávno neměl odvahu zpívat. Na nové tvorbě se mnou spolupracuje producent Derek Saxenmeyer, kterého si nesmírně vážím a považuji ho za mistra zvuku u nás.

Kde Tě čtenáři mohou slyšet? 

Budu moc rád za každého nového posluchače. Každého si vážím. Najít mne můžete na Facebooku pod mým jménem Nicolas Náprstek, kde se můžete prokliknout na můj web, YouTube, ostatní sociální sítě atd. Budu se na všechny moc těšit, třeba bude i brzký koncert v Chebu.

Co máš připravené pro posluchače?

Svou novou tvorbou chci podporovat lidi, motivovat je ještě více, než kdy předtím a být upřímný ve svých textech, chci být stále svůj, za každých okolností. To je pro mne důležité. Moc se těším na nové písně, ale také koncerty. Posluchačům mohu slíbit skvělou atmosféru každého mého vystoupení. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky hudba, tanec, hip-hop, Chebsko, Karlovarský kraj, Praha, Cheb, producent, , Studánka, střední škola, COVID-19, Plzeň, Ben Cristovao, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

(NE)OBYČEJNÍ: Posluchači mě mohli slyšet během koronaviru v písni Stand by Me, která byla věnována všem lidem v první linii  |  (Ne)obyčejní  |  Drbna  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.