Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve Varech začala Tříkrálová sbírka, pomůže lidem s Alzheimerovou chorobou

V Karlových Varech začala letošní Tříkrálová sbírka v Karlovarském kraji. Letošní výtěžek bude určen zejména na úhradu části nákladů spojených s provozem týdenního stacionáře pro lidi s Alzheimerovou chorobou v Karlových Varech - Staré Roli. Podle ředitel Farní charity Karlovy Vary Aleše Klůce se do koledování zapojí zhruba stejný počet koledníků jako loni.

"Letošní sbírka je určená pro týdenní stacionář pro lidi s Alzheimerovou nemocí ve Staré Roli. Jelikož těm lidem tam i pereme a sušíme, tak potřebujeme zrekonstruovat prádelnu, kterou tam máme. To znamená zednické práce, rozvody, elektřina a podobně. Na to ty peníze použijeme," popsal Klůc.

Rozpočet rekonstrukce zatím charita nemá a bude čekat na výsledek letošní sbírky. Pokud budou peníze stačit, s rekonstrukcí by mohla začít už letos, případně počká, až bude peněz dost, a provede ji v následujících letech, doplnil Klůc. V loňském roce Farní charita Karlovy Vary vybrala v Tříkrálové sbírce zatím rekordní částku, a to 322 tisíc korun. Pokud by se podařilo letos vybrat podobnou sumu, na rekonstrukci prádelny ve stacionáři by to mohlo stačit.

Koledování už tradičně provází i žehnání domů a označení nápisem K+M+B a letopočtem. Nápis přitom není zkratkou jmen tří králů z biblického příběhu, ale zkratkou latinského Christus mansionem benedicat, tedy Kristus požehnej tomuto domu. Koledovat a vybírat dary letos v ulicích Karlových Varů a okolí vyrazí bezmála dvě stovky koledníků, hlavně dětí. Jak řekla jedna z mladých kolednic, nejlepší strategií, jak od dárců získat peníze, je úsměv, ale i dobře zazpívaná koleda.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Charita Brno

Štítky ČR, sociální, církve, charita, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Varech začala Tříkrálová sbírka, pomůže lidem s Alzheimerovou chorobou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.