Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Karlovarském kraji už respirační onemocnění dosáhly epidemie

V Karlovarském kraji už akutní respirační onemocnění mají rozsah epidemie. Na 100 000 obyvatel bylo v minulém týdnu 1790 nemocných. Je to více, než je celostátní průměr, který rovněž roste. Nejpostiženějšími skupinami jsou děti, ale i mladí lidé, u nejrizikovější skupiny pacientů ve věku nad 65 let zatím chřipková onemocnění přibývají jen mírně, vyplývá z údajů Krajské hygienické stanice (KHS) v Karlových Varech.

Za hranici epidemie se považuje počet nemocných mezi 1600 až 1800 nemocných na 100 000 obyvatel. V celém Česku byl minulý týden výskyt akutních respiračních infekcí 1679 nemocných na 100 000 obyvatel. V Karlovarském kraji je nejvíce zasažená věková skupina dětí do šesti let, kde je 3872 nemocných na 100 000 obyvatel. I u dětí ve věku od šesti do 15 let a mladých lidí od 15 do 24 let je velmi vysoký výskyt respiračních onemocnění (2736 u dětí ve věku šest až 15 let a 2732 na 100 000 obyvatel u lidí ve věku od 15 do 24 let).

Na nemocnosti se podepisují jak chřipkové viry, tak i nárůst počtu onemocnění covidem-19. Koronavirové infekce se už přesunuly mezi infekční choroby, které nevyžadují zvýšený dohled.

„Zatím jsme nepřijímali žádná opatření. Pokud by ta čísla přesáhla únosnou mez a o tom komunikujeme s hygienickou stanicí, tak bychom určitě vyhlašovali zákaz návštěv v nemocnici. Zatím jsme k němu nepřistoupili i proto, že očekáváme přes vánoční svátky pokles nákaz. Ale nevylučujeme to v těch následujících dnech nebo týdnech" řekl ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky respirační onemocnění, epidemie, nemoc

V Karlovarském kraji už respirační onemocnění dosáhly epidemie  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.