Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Lokti se dezinfikují vchody panelových domů i obchody

V Lokti na Sokolovsku pracovníci technických služeb pravidelně dezinfikují veřejné prostory kvůli koronaviru. K postřiku využívají motorový postřikovač. Čistí autobusové zastávky, náměstí, ale i vchody panelových domů. Informoval o tom ředitel technických služeb Roman Říha.

S čištěním veřejného prostranství začalo město již 17. března. Podle Říhy se dezinfikuje každý třetí den a v případě šíření nákazy jsou technické služby připraveny provádět opatření denně.

Čištění města za jeden den stojí okolo 2500 korun a využije se při tom 50 litrů dezinfekce. V částce je podle Říhy zahrnuta cena dezinfekce, mzda zaměstnanců, amortizace stroje a pohonné hmoty. Zásob nezávadné desinfekce, která se využívá i v gastro provozech, má město podle Říhy dostatek.

"Dezinfikují se autobusové zastávky, čerpací stanice, vchody na poštu, lékárny, ordinace a nově děláme i vchody do panelových domů," řekl Roman Říha. Čistí se i povrchy, kterých se lidé nejčastěji dotýkají, jako například kliky, koše či lavičky.

Postřikovač o objemu 14 litrů, který nosí zaměstnanci technických služeb na zádech, stál 15.000 korun, uvedl Říha. Pracovníci nosí při aplikaci dezinfekce overaly, ochranné brýle, rukavice a roušky. Podle něj mají ale technické služby těchto ochranných pomůcek nedostatek.

Další města, jako například Sokolov nebo Ostrov, používají k čištění prostor generátor ozonu. Dezinfikují tím mateřskou školu, městský úřad nebo objekt městské policie. Loket podle Říhy zatím tento přístroj nemůže sehnat.

V Nejdku prováděla podle facebooku místostarostky Pavlíny Francové Schwarzové desinfekci dětských hřišť zdarma soukromá firma.

Autoři | Foto MU Nejdek

Štítky ČR, koronavirus, správa, Loket, Nejdek, panelový dům, dezinfekce, okres Sokolov, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lokti se dezinfikují vchody panelových domů i obchody  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.