Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sanitka přání plní sny vážně nemocným pacientům, její provoz podpořil krajský úřad

Ještě jednou by chtěli navštívit své příbuzné, zajet si na oblíbené místo nebo do divadla či na koncert. Tato přání se mohou vážně nemocným lidem splnit díky projektu Asociace samaritánů České republiky, která přišla s projektem Sanitka přání. Aby tuto službu mohli využívat také pacienti z Karlovarského kraje, podpořil kraj asociaci finančním příspěvkem ve výši 50 tisíc korun.

„Nejedná se o nákladná přání, která by byla nesplnitelná, stav pacientů je však většinou natolik vážný, že by si je sami splnit nedokázali. Můžeme-li být nápomocni a zajistit tímto malým finančním darem splnění byť jediného přání a udělat tak radost nemocnému člověku, učiníme tak velmi rádi,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

Plnit přání se daří díky speciálně upravené sanitce s panoramatickým výhledem do okolí. Ve voze je kromě lůžka také kávovar nebo DVD přehrávač. „Posádku tvoří kvalifikovaný zdravotnický personál a v případě potřeby jsme schopni zajistit transport za přítomnosti lékaře. Díky tomu jsme schopni zajistit každému nepřetržitou zdravotnickou péči s ohledem na jeho potřeby,“ doplnila mluvčí asociace a záchranářka Petra Homolová.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Asociace samaritánů České republiky

Štítky Sanitka přání, vážně nemocní pacienti, Karlovarský kraj, Asociace samaritánů ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sanitka přání plní sny vážně nemocným pacientům, její provoz podpořil krajský úřad  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.