Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do babyboxu v karlovarské nemocnici někdo odložil holčičku

Lékaři z karlovarské nemocnice našli v babyboxu malou holčičku. Novorozeně někdo odložil do specializované schránky v pátek odpoledne. Zdravotníci přispěchali miminku na pomoc. Po důkladné prohlídce konstatovali, že je kojenec zdravý a bude v pořádku.

Alarm uslyšeli karlovarští zdravotníci z dětského oddělení v pátek ve tři hodiny odpoledne. Rychle spěchali do schránky, v níž našli asi čtyři dny starou holčičku. Lékaři si miminko vzali do péče, uskutečnili standardní prohlídku a konstatovali, že je v pořádku.  

„Holčička je zdravá s mírami 47 cm a 2.650 gramů, kterou zakladatel babyboxů Ludvík Hess pojmenoval Georgia. Stala se tak 248. miminkem, které bylo díky babyboxu zachráněno,“ uvedl zdravotnický personál z karlovarské nemocnice. 

O tom, jak se dítě se oficiálně jmenuje, lékaři neinformovali. Miminka uložená do babyboxu totiž dostávají zpravidla dvě jména. Hess, jenž službu fungující od od roku 2005 založil, dává totiž kojencům symbolické jméno. V matrice ale bývá zpravidla uvedené jiné. Například tento týden našli novorozeně v záchranném objektu ve Znojmě. Hess dal holčičce jméno Květoslava, zatímco zdravotníci zvolili jméno Kateřina po lékařce, jež Kačenku našla a ošetřila. V České republice aktuálně funguje 84 schránek, které mají za cíl zachránit život dětí, jichž se zřekli rodiče.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Vyškov

Štítky Karlovy Vary, Babybox, Karlovarský, Dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do babyboxu v karlovarské nemocnici někdo odložil holčičku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.