Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Zavírají se školy, ruší se koncerty a sportovní utkání

Zákaz pořádání kulturních a sportovních akcí nad sto osob a uzavření základních a středních škol. To je výsledek dnešního jednání vlády, která akce zakazuje od dnešních 18 hodin a školy zavírá od zítřka. Informaci potvrdil premiér Andrej Babiš.

Zákaz se týká divadelních, hudebních, filmových a dalších představení, stejně tak sportovních či náboženských akcí, a to veřejných i soukromých s účastí přesahující ve stejný čas 100 osob. Opatření bude platit do odvolání. Zákaz se nevztahuje na schůze, zasedání a podobné akce ústavních orgánů, orgánů veřejné moci či soudů.

Opatření se jako první pravděpodobně dotkne zápasu Energie, která má dnes nastoupit proti Hradci Králové. O jeho osudu i pokračování série se jedná.

Zrušen bude i sobotní koncert kapely Škwor v Karlových Varech, který byl zcela vyprodán. „Koncert bohužel musíme zrušit. Překládáme i další koncerty nepravděpodobnější termíny budou na podzim. Nikdo neví, jak dlouho zákaz bude trvat,“ uvedl Vladimír Suchan z agentury Vlny.

Vypočítat ztráty si zatím netroufl. Jisté ale je, že jen za propagaci už utratil zhruba sedm set tisíc korun. „Nedá se proti tomu pojistit, ale tak to prostě je,“ dodal Suchan s tím, že informace je čerstvá, a vše je v jednání a řešení. Vedle Škworu, tak budou přesunuty koncerty kapel  Horkýže Slíže, dana Bárty a zpěváka Michala Hrůzy. O koncertě Mirai se stále jedná.

V Karlovarské krajské nemocnici trvá i nadále zákaz návštěv na základě mimořádného opatření MZ ČR. "Výjimky jsou u návštěv nezletilých pacientů, pacientů s omezenou svéprávností,  rodiček, pacientů v hospicech a dalších pacientů v terminálním stádiu nevyléčitelného onemocnění," uvedl mluvčí KKN Vladislav Podracký s tím, že návštěvě u těchto pacientů (vč. otce u porodu) bude na oddělení, kde pacient leží, provedena kontrola tělesné teploty, zjištěna cestovní anamnéza a předán poukaz na nákup ochranných pomůcek. "Ochranné pomůcky je možné následně zakoupit po předložení zmíněného poukazu v Nemocnici v Karlových Varech na recepci v pavilonu A, v Nemocnici v Chebu pak přímo na oddělení. Cena balíčku ochranných pomůcek činí 100 Kč (ústenka, plášť, návleky)," dodal mluvčí.

Vedení KV Arény řeší jak nově vznklou situaci vyřešit. Podle jednatele Romana Rokůska se pravděpodobně nebudou rušit hokejové tréninky, kde by počet osob neměl hranici 100 překročit. "Jednáme o situaci kolem bazénu," sdělil Roman Rokůsek.

Ředitel Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary Jiří Neumann k rozhodnutí o uzavření škol uvedl, že rozhodnutí je problémem hlavně z pohledu praxí. Jeho škola má údajně zhruba třicet partnerů a takovýto zásah do výuky je komplikovaný. "Samozřejmě ale budeme respektovat nařízení a musíme se s tím nějak vyrovnat," uvedl Jiří Neumann s tím, že vedení školy využije všechny informační kanály, aby rodičům sdělilo informaci i uzavření školy a další výuce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv kapely

Štítky nemoc, koronavirus, zákaz, koncert, kultura, sport, pacient, Andrej Babiš, Škwor, Jiří Neumann, návštěva, Karlovarská krajská nemocnice, Karlovy Vary, Michal Hrůza, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zavírají se školy, ruší se koncerty a sportovní utkání  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.