Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dostavba nemocnice Cheb je konečně hotová, stavební firma nedodržela termín a čeká ji pokuta

Rekonstrukce pavilonu B v Nemocnici Cheb za 240 milionů korun je hotová. Stavební firma dokončila práce zhruba o měsíc později proti smluvnímu termínu. Majitel nemocnice, Karlovarský kraj, proto udělí firmě pokutu a penále za nedodržení termínu osm milionů korun. Zrekonstruované prostory se ještě musí vybavit přístroji a nábytkem.

"Převzali jsme stavbu 32 dní po termínu, který byl smluvně zavázaný. To znamená podle uzavřené smlouvy o dílo penále, které budeme fakturovat. První pokuta je za nesplnění daného termínu, to jsou skoro dva miliony korun, a pak tam naskakují penále 200.000 korun denně," informoval náměstek hejtmana Dalibor Blažek (Místní). U dokončené stavby již začala kolaudace. Metrostav má nyní termín na odstranění vad a nedodělků, které ale podle Blažka nebrání kolaudačnímu řízení ani následnému užívání.

Současně pokračují výběrová řízení na nábytek a přístrojová vybavení. Vyhlašoval je provozovatel nemocnice, společnost Karlovarská krajská nemocnice (KKN). Soutěže ale musel vyhlásit dvakrát, protože u prvního řízení vítězná firma nakonec odstoupila. Dodavatele vybavení chce vedení nemocnice vybrat koncem roku. Nová oddělení by měla začít fungovat začátkem příštího roku.

Metrostav dokončil práce původního zhotovitele, s nímž kraj před třemi lety rozvázal spolupráci a odstoupil od smlouvy. Zakázka se tak prodražila o desítky milionů korun. Spor s původním zhotovitelem, sdružení firem ESB-VCES Nemocnice Cheb, nyní řeší soud.

V pavilonu B vzniknou nová oddělení interny, chirurgie či ARO. Kromě dostavby objektu firma dokončila práce na venkovních komunikacích, veřejném osvětlení a chodnících. Stavební úpravy se dotkly i hlavního vstupu do nemocnice, před kterým vzniklo parkoviště. Nemocnice v Chebu byla založena roku 1913. Má 241 lůžek a více než 500 zaměstnanců. Na nová oddělení v pavilonu B hledá vedení nemocnice zaměstnance, a to především v oboru interního lékařství.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KKN

Štítky chebská nemocnice, dostavba nemocnice, nedodržení termínu, pokuta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dostavba nemocnice Cheb je konečně hotová, stavební firma nedodržela termín a čeká ji pokuta  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.