Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V Karlovarském kraji je za týden 258 případů covidu, o 79 víc než před týdnem

V Karlovarském kraji přibylo za sedm dní 258 nákaz covidem-19, v mezitýdenním srovnání je to o 79 případů více a o 152 víc, než jich bylo ještě o týden dřív. Na 100 tisíc obyvatel připadá aktuálně 88 nakažených, minulý týden to bylo 61. Nejvíce případů zůstává na Karlovarsku, vyplývá z aktuálních údajů ministerstva zdravotnictví. Ve čtyřech hlavních nemocnicích v kraji leží k dnešku deset pacientů s koronavirem.

Takzvané incidenční číslo, tedy počet nově potvrzených případů covidu za posledních sedm dní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, je v ČR dnes 276, před týdnem bylo 154. Nejvyšší je v Olomouckém kraji se 407 případy na 100 tisíc lidí, nejnižší je právě v Karlovarském kraji s 88 případy.

Denní nárůsty počtu nových případů covidu-19 v Karlovarském kraji za poslední týden kolísaly mezi 10 a 57. Od začátku pandemie se v kraji s 293 tisíc obyvateli nakazilo 46.615 lidí, zhruba 15,9 procenta obyvatel kraje. Zemřelo 1494 nakažených.

Nejvíce se v kraji nákaza nyní šíří v okrese Karlovy Vary, kde za poslední týden přibylo 167 nakažených, což je 146 případů na 100 tisíc obyvatel. Na Chebsku se za posledních sedm dní nakazilo 57 lidí a na Sokolovsku 33 na 100 tisíc lidí.

Karlovarská krajská nemocnice, pod kterou spadají nemocnice v Karlových Varech i v Chebu, zatím vyčlenila pro pacienty s covidem 20 lůžek na infekčním oddělení. "S rostoucím počtem covid pozitivních pacientů v ČR jsme v pohotovosti a v Karlových Varech máme připravena další standardní lůžka na plicním oddělení. V Chebu je taktéž připravena celá stanice s rozvody kyslíku," řekla dnes mluvčí Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Markéta Singerová.

V krajské nemocnici v Karlových Varech se počet pacientů s covidem-19 od minulého týdne mírně snížil. Zatímco na konci minulého týdne to bylo 12 nakažených, aktuálně jich je deset. Devět pacientů leží na standardních lůžkách, přičemž pouze dva z nich jsou očkovaní proti covidu-19, a jeden na dětském oddělení. V chebské nemocnici není žádný nakažený.

K dnešnímu dni neleží žádný infekční pacient ani v nemocnicích v Sokolově a Ostrově. Minulý týden byl v každé jeden. Mluvčí Penta Hospitals Vladislav Podracký uvedl, že zatím nebylo nutné vyčlenit lůžka pro pacienty s koronavirem, na případný nárůst počtu nakažených jsou ale připraveni.

Zájem o očkování v Karlovarském kraji mírně vzrostl. Za posledních sedm dní dostalo vakcínu proti covidu přibližně 3500 lidí, v září to byla zhruba polovina. Od začátku očkování podali zdravotníci 322 156 dávek vakcín, očkovali 162 927 lidí, což je přibližně 55 procent všech obyvatel kraje. Očkování má ukončeno 154 314 lidí, tedy téměř 52 procent všech obyvatel kraje. Očkování třetí dávkou má 4915 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FNUSA

Štítky ČR, koronavirus, Karlovarský, COVID-19, Karlovarský kraj, pacient, nemocnice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Karlovy Vary, Karlovarská krajská nemocnice, Česko, Cheb, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji je za týden 258 případů covidu, o 79 víc než před týdnem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.