Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Letečtí záchranáři zasahovali u zraněného cyklisty na Klínovci. Nezvládl obtížný terén

Armádní letečtí záchranáři zasahovali včera ráno při úrazu cyklisty na Klínovci. Dvacetiletý mladík sám zavolal na tísňovou linku po pádu v obtížně přístupném terénu na trailové trati Rubín, poranil si slezinu.

Prvotní ošetření provedli členové horské služby z Klínovce. Ve spolupráci s leteckým záchranářem hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje byl cyklista pomocí palubního jeřábu evakuován z místa úrazu na přilehlé parkoviště.

Tam naši zdravotníci provedli zdravotnické ošetření a s podezřením na poranění sleziny pacienta transportovali do karlovarské nemocnice,“ uvedla Letecká záchranná služba Armády České republiky na svém facebookovém profilu a připojila poděkování horským záchranářům a plzeňským hasičům za výbornou spolupráci.

V karlovarské nemocnici shodou okolností ráno zkolaboval pacient, u kterého lékaři prokázali mrtvici a domluvili jeho převoz do Fakultní nemocnice Plzeň. Na střešním heliportu v Karlových Varech předala letecká posádka zraněného cyklistu, se kterým si místo ve vrtulníku vyměnil tento již zaintubovaný pacient a i cesta do Plzně byla využita.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Letecká záchranná služba Armády České republiky

Štítky cyklista, letecká záchranná služba, vrtulník, armáda, zranění, Karlovy Vary, Klínovec, pacient, Karlovarská krajská nemocnice, Armáda České republiky, Hasičský záchranný sbor, Fakultní nemocnice Plzeň, Plzeňský kraj, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letečtí záchranáři zasahovali u zraněného cyklisty na Klínovci. Nezvládl obtížný terén  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.