Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Personální situace v Nemocnici Cheb se začíná stabilizovat

Personální situace v nemocnici v Chebu se začíná v posledních dnech stabilizovat. Vytíženým zdravotníkům přišly vypomáhat zdravotní sestry z Lázní Kynžvart, v nemocnici nyní procházejí školením. Kromě nich pomáhají v Chebu také lékaři i sestry z karlovarské nemocnice, studenti ze zdravotnických škol i hasiči. Situaci se daří zvládat i díky každodenním převozům pacientů do okolních nemocnic. Informoval mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký.

Do chebské nemocnice nastoupilo 11 zdravotních sester z Lázní Kynžvart, které nyní absolvují školení. Osm sester by mělo nastoupit do provozu nemocnice zřejmě v závěru příštího týdne. "Nastoupí tam, kde bude zrovna potřeba posílit personál. Sestry byly seznámeny s tím, že je nejvíce potřebujeme na oddělení covid, zatím to nikdo neodmítnul," řekl Vladislav Podracký.

Další tři zdravotní sestry nastoupí příští týden v úterý do testovacího místa v areálu chebské nemocnice, kde budou asistovat při odběrech pro testování na koronavirus. Zatím nebylo stanoveno, do kdy v nemocnici budou, podle mluvčího to záleží na potřebách nemocnice i Lázní Kynžvart.

Podle potřeby pomáhají v chebské nemocnici i lékaři a sestry z karlovarské nemocnice, studenti ze střední zdravotnické školy, záchranáři i hasiči. "Přístup veřejnosti i ostatních složek IZS (integrovaného záchranného systému) v tomhle ohledu je fantastický. Velmi nám pomáhají, bez nich bysme tu situaci asi nebyli schopni zvládnout," uvedl Podracký.

I přesto ale chebská nemocnice shání další zdravotníky. Situace zůstává v chebské nemocnici vážná, kapacita intenzivní péče je hraniční. Zdravotníci nadále převážejí pacienty do nemocnice v Karlových Varech, v Mariánských Lázních a do Rehosu v Nejdku.

Podle Podrackého bylo v chebské nemocnici k včerejšímu dopoledni 12 pacientů s covidem-19 vyžadujících intenzivní péči a 27 na ostatních lůžkách. Nejvíce pacientů s koronavirem zaznamenala nemocnice minulou neděli, kdy tam intenzivní péči vyžadovalo 13 pacientů a dalších 30 bylo na ostatních lůžkách.

Podle informací ministerstva zdravotnictví bylo včera volných 7 ARO/JIP lůžek v Karlovarském kraji z celkových 78. Pro covidové pacienty zbývají tři volná lůžka, pro ostatní pacienty jsou na intenzivní péči volná čtyři lůžka. Na standardních lůžkách s kyslíkem je k dispozici 78 lůžek z 598. Pro pacienty s koronavirem je volných 23 lůžek a pro ostatní 55. Počet pacientů v nemocnicích i jejich stav se ale neustále mění.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KKN

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Cheb, pacient, Karlovarská krajská nemocnice, zdravotní sestra, Lázně Kynžvart

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Personální situace v Nemocnici Cheb se začíná stabilizovat  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.