Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Hygienici zavřou v celém Karlovarském kraji provoz středních škol

Krajská hygienická stanice Karlovy Vary (KHS KK) zavře ve snaze omezit šíření nového koronaviru od pondělí střední a vyšší odborné školy v celém kraji. Žáci se budou učit distančně. Výjimku budou mít například první stupně víceletých gymnázií nebo praktická výuka na středních školách. Omezení se týkají i hodin zpěvu a tělocviku na základních školách. Nařízení, které vyvěsili krajští hygienici na svých webových stránkách, bude platit zatím do 18. října.

Nařízení platí pro celý Karlovarský kraj včetně Sokolovska, přestože je tento okres na rozdíl od Karlovarska a Chebska zatím na takzvaném semaforu ministerstva zdravotnictví zelený, to znamená bez komunitního přenosu nového koronaviru.

Nové nařízení rozšiřuje omezení, které hygienici vydali 22. září a vztahovalo se jen na vysoké školy v okrese Cheb. Nyní platí plošně pro celý kraj a kromě vysokých škol se týká i středních, vyšších odborných a základních uměleckých a jazykových škol, středisek volného času mládeže i zpěvu a tělesné výchovy na základních školách.

"KHS KK eviduje v posledních týdnech rostoucí počet pozitivních případů výskytu nového koronaviru SARS-CoV-2 v Karlovarském kraji. Aktuální nemocnost v Karlovarském kraji činí 180,40 případu na 100.000 obyvatel, v okrese Cheb 234,87 případu na 100.000 obyvatel, v okrese Karlovy Vary 195,63 případu na 100.000 obyvatel a v okrese Sokolov 104,14 případu na 100.000 obyvatel. Významný je i podíl osob ve věku 15 - 24 let věku, celková nemocnost k 30. září v Karlovarském kraji činí v této věkové skupině 635,77 případu na 100.000 obyvatel, což je významně vyšší nemocnost oproti věkové skupině 5 - 14 let věku," uvádí ve zdůvodnění KHS.

V Karlovarském kraji platí i mimořádná opatření ve Františkových Lázních a na Chebsku, která nařizují nošení roušek ve vnitřních prostorech a na hromadných akcích nad 100 osob. Kromě toho platí i doporučení omezit návštěvy v sociálních zařízeních.

Podle posledních údajů krajských hygieniků z 29. září bylo na území kraje 608 nakažených, z toho 268 na Chebsku, 237 na Karlovarsku a 103 na Sokolovsku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, školy, střední, Karlovarský, Karlovarský kraj, Krajská hygienická stanice, COVID-19, Karlovy Vary, okres Cheb, okres Sokolov, Cheb, střední škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici zavřou v celém Karlovarském kraji provoz středních škol  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.