Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarská krajská nemocnice dostala patnáct monitorů dechu

Jedná se o zařízení, které hlídá zejména spánek kojenců. Nemocnice takováto zařízení používá zcela běžně, ale nyní se uvažuje i o možnosti půjčovat monitory maminkám domů.

„Dětské oddělení karlovarské nemocnice obdrželo dalších patnáct monitorů dechu od Nadace Křižovatka. Přístroje přijela do Karlových Varů osobně předat ředitelka nadace Štěpánka Pokorníková,“ uvedl mluvčí krajské nemocnice Vladislav Podracký.

Monitor dechu je zařízení, které upozorní zvukovým a světelným signálem okolí, že kojenec přestal dýchat na více jak 20 vteřin, a umožní tak na tuto život ohrožující situaci okamžitě reagovat.

„Jeho použití tak podstatně zvyšuje bezpečnost péče o malé děti, zvláště během jejich spánku. Nejde přitom o první monitory, které nadace pro nemocnici zajistila. Spolupracuje s námi už více než 15 let a za tu dobu na pomoc zdejším dětem zamířily už zhruba tři stovky takových přístrojů,“ doplnil mluvčí nemocnice.

Dlouhodobá spolupráce s Nadací Křižovatka umožňuje Karlovarské krajské nemocnici vlastnit dostatečně velké množství těchto přístrojů, které jsou v případě potřeby půjčovány maminkám i domů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kkn

Štítky monitor dechu, Karlovarská krajská nemocnice, KKN, Karlovy Vary, kojenec, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská krajská nemocnice dostala patnáct monitorů dechu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.