Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Odběrové místo u karlovarské nemocnice zatím provoz nerozšíří

Odběrové místo na testování covid-19 u karlovarské nemocnice zatím kvůli cestám do Řecka rozšiřovat provoz nebude. Je však připraveno zareagovat, pokud by se zájem o testování zvýšil, řekl mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký. Uvedl to v reakci na rozhodnutí Řecka, podle nějž budou čeští občané pro vstup do země od 17. srpna potřebovat negativní test.

"Navyšování kapacity zatím neplánujeme. Počet odběrů se pořád pohybuje kolem 50 denně. Kdybychom ale v souvislosti s řeckým požadavkem zaregistrovali nárůst zájmu o odběry, jsme připraveni na to zareagovat úpravou provozní doby," uvedl Vladislav Podracký.

Odběrové místo v areálu karlovarské nemocnice funguje v pracovní dny od 8:00 do 10:00. Termín na odběry lze rezervovat přes webovou stránku. Například včera byly ještě volné termíny na pátek, obsazeno bylo ale třeba v pondělí. Na úterý je pak opět volných míst v rezervačním systému dost.

Po výrazném úbytku případů na začátku prázdnin fungovaly odběry na covid-19 na infekčním oddělení karlovarské nemocnice. Po nárůstů nových případů se odběrové místo opět 3. srpna přesunulo do venkovního stanu v areálu nemocnice, kde má zvláštní vchod, aby nebyli ohroženi další pacienti nebo personál nemocnice.

Řecko kvůli růstu počtu nakažených koronavirem zavedlo povinné testy pro občany Česka, Švédska, Belgie, Španělska a Nizozemska. Opatření platí od 17. srpna, test nesmí být starší než tři dny. České ministerstvo zdravotnictvím uvedlo, že zajistí, aby v každém kraji bylo jedno odběrné místo s posílenou testovací kapacitou.

Zájezdy do Řecka do poloviny září má podle hlavní hygieničky Jarmily Rážové zaplaceno zhruba 32.000 lidí. Příští týden jich má podle ní odletět asi 4800.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, Řecko, nemocnice, koronavirus, turistika, Karlovarský, Karlovarská krajská nemocnice, COVID-19, Jarmila Rážová, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Španělsko, Belgie, Nizozemsko, Švédsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odběrové místo u karlovarské nemocnice zatím provoz nerozšíří  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.