Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

„Jsme silným českým výrobcem kvalitních roušek a respirátorů,“ říká Radek Handlíř, jednatel společnosti General Public s. r. o.

PR článek

Český výrobce ochranných pomůcek rozjel výrobu teprve před několika měsíci. Společnost sídlící v Chodově u Karlových Varů vyrobí denně 150 tisíc roušek a 20 tisíc respirátorů třídy FFP2. Základem výrobků je speciální filtrační vrstva vyvinutá ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci.

„V současné době zajišťujeme výrobu na třech linkách pro roušky a jedné pro respirátory. Už brzy ale budeme kapacitu výroby navyšovat, neboť dokupujeme ještě další stroje,“ vysvětluje Radek Handlíř.

Základním materiálem ochranných pomůcek společnosti General Public s. r. o. je filtrační materiál z netkané textilie typu meltblown. Ta se vyrábí protlačováním roztaveného polymeru velmi jemnými tryskami. Výsledkem je textilie ze směsi mikrovláken a nanovláken s dobrými filtračními vlastnostmi. Velká výhoda je, že je možné ji vyrábět skutečně ve velkém. V ČR je několik, které mohou meltblown na svých linkách vyrábět. "Jednou z nich je firma Obrokov ze Šanova, která se do výroby hned pustila a my s ní uzavřeli dlouhodobý kontrat na sedm tun materiálu měsíčně," pokračuje jednatel společnosti General Public, s. r. o..

A právě filtrační materiál ze společnosti Obrokov tvoří základ roušek a respirátorů vyráběných v Chodově. „Práci v naší společnosti našlo několik desítek lidí. Ty u nás pracují na základě spolupráce se servisními organizacemi a agenturami, které tyto osoby zaměstnávají, a nám je dodávají na práci. Je pravděpodobné, že další pracovní místa přibydou. Jsme velmi hrdí na to, že jsme i přes nouzový stav a problémy s pandemií dokázali rychle zareagovat na potřeby obyvatel, nemocnic a dalších zařízení v České republice, kterým dodáváme kvalitní výrobky,“ doplňuje Radek Handlíř tím, že společnost figuruje na seznamu ministerstva průmyslu a obchod jako významný výrobce ochranných pomůcek v České republice.

Jedním z největších distributorů zmiňovaných roušek a respirátorů je společnost Distrimed, která patří k největším dodavatelům zdravotnických pomůcek v ČR a dále velkoobchod Fénix. Roušky z Chodova ale najdete například i v prodejnách IKEA.

„Věnujeme se jak velkoobchodu, tak i maloobchodu. Naše roušky a respirátory už používají v různých zdravotnických zařízeních, fakultních nemocnicích, ústavech sociální péče, ordinacích praktických či zubních lékařů a setkat se s nimi můžete i na pultech lékáren,“ dodává Radek Handlíř s tím, že objednávky ochranných pomůcek lze provést i přes e-shop: https://eshop.generalpublic.cz/.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zdraví, koronavir, ochranné pomůcky, roušky, respirátory, Karlovarský kraj. Chodov, respirátor, rouška, ochranná pomůcka, Technická univerzita v Liberci, Česko, Karlovy Vary, IKEA, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Jsme silným českým výrobcem kvalitních roušek a respirátorů,“ říká Radek Handlíř, jednatel společnosti General Public s. r. o.  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.