Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pacienti ležící v nemocnici se konečně dočkají návštěv

Vzhledem k lepšící se epidemiologické situaci se vedení Karlovarské krajské nemocnice rozhodlo od pondělí 1. června povolit návštěvy na lůžkových odděleních karlovarské nemocnice. V chebské nemocnici zatím návštěvy povoleny nebudou. Návštěvy mohou i do nemocnic v Sokolově a Ostrově.

„Návštěvy na lůžkových odděleních budou povoleny pouze za předpokladu splnění několika podmínek. Tou první je samozřejmě nepřítomnost příznaků onemocnění COVID-19, jako například horečka, kašel, bolest v krku, slabost, průjem, ztráta chuti k jídlu, ztráta čichu, zimnice nebo rýma a aktuální teplota nižší než 37 stupňů Celsia,“ popisuje podmínky mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký s tím, že aktuální teplota u osoby na návštěvě může být přeměřena zdravotnickým personálem.

Další důležitou podmínkou je skutečnost, že orgán ochrany veřejného zdraví nebo praktický lékař nenařídil u osoby jdoucí na návštěvu karanténní opatření a samozřejmostí je respektování pokynů zdravotnického personálu na jednotlivých odděleních.

„Povolena je návštěva pouze jedné osoby k jednomu pacientovi a to jedenkrát denně na dobu maximálně 30 minut. Každý návštěvník musí být vybaven minimálně čistou rouškou nebo jinou ochranou úst a nosu. V určených případech jako jsou lůžka intenzivní péče a otec u porodu, musí být osoba vybavená návštěvnickým balíčkem, který je k zakoupení v recepci za cenu 100 Kč. Při příchodu na oddělení si návštěvník provede desinfekci rukou,“ dodal mluvčí.

 V chebské nemocnici zatím zůstává situace neměnná, návštěvy zde povolené nejsou a provoz se řídí opatřeními krajské hygienické stanice.

Návštěvy ve stejném režimu jako karlovarská nemocnice povolují od pondělí i v Sokolově a Ostrově. "Opravdu jsme limitovaní různými nařízeními a opravdu se snažíme vymyslet to tak, aby lidé na návštěvy mohli," uvedla Markéta Singerová, mluvčí Nemocnice Sokolov a Ostrov.

O režimu návštěv v Sokolově i Ostrově rozhoduje vedení zdravotnického pracoviště dle konkrétních provozních podmínek.

"Návštěva bude povolena pouze na základě individuální domluvy s pověřeným zástupcem jednotlivých oddělení, jejichž seznam je zveřejněn na našem facebooku a webu," dodala Markéta Singerová. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky návštěvy, nemocnice, Karlovy Vary, povolení. opatření, návštěva, Karlovarská krajská nemocnice, Ostrov, Nemocnice Sokolov, Sokolov, Krajská hygienická stanice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacienti ležící v nemocnici se konečně dočkají návštěv  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.