Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ředitelka základní školy v Sokolově si výuku představit nedokáže

Vedení 2. Základní školy Rokycanova v Sokolově zatím žádné kroky v souvislosti s otevíráním škol neplánuje. Podle ředitelky školy Petry Šiškové si vedení zatím výuku nedokáže představit. Vláda v úterý schválila postup pro otevírání škol, které jsou od 11. března kvůli možné nákaze koronavirem zavřené. Výuka ale nebude povinná. Ředitelka nyní uvažuje například i o výuce venku.

Podle Šiškové je rozhodnutí vlády nekoncepční. "Je to tak, aby se vyhovělo všem, i těm, co podepisují petici. Ale je to takové šití horkou jehlou," řekla Petra Šišková. Část rodičů podle ní své děti do škol nepošle. Například ti, kteří mají zajištěné hlídání, nebo rodiny ze sociálně vyloučených lokalit. "Budeme spíš jako taková hlídárna," dodala.

"Máme třídy na prvním stupni po 30. Takže asi v první skupině po 15 by byl učitel z prvního stupně a v druhé skupině učitel z druhého stupně a dělal by to, co mu ten první učitel řekne. Nedokážu si to moc představit," pokračovala Šišková.

Ředitelka nechce vystavit nákaze zejména učitele a školní personál ve vyšším věku či se zdravotními komplikacemi. "Nerada bych, aby mi řekli, že jdou radši do důchodu, že jim tohle za to nestojí. Máme spoustu učitelů ve starším věku," uvedla Šišková.

Výuku bude škola řešit podle ní asi skupinami venku. "Budou třeba tematické, zaměřené na den přírodovědy, den vlastivědy, cizí jazyk někde venku," uvedla Šišková.

Největší problém bude podle ředitelky u deváťáků, kteří stále nemají dostatek informací o přijímacích zkouškách na střední školy. "Budou mít pouze jeden termín k přijímačkám na střední školy a stále nevědí kdy. Myslím si, že jim to na té psychice nepřidá," řekla Šišková.

Žáci prvního stupně základních škol by se podle vládního rozhodnutí mohli do škol vrátit 25. května. Kolektivy by se podle doporučení vlády měly rozdělit do skupin po 15 dětech. Složení skupiny by se nemělo měnit. V červnu by se pak mohly konat třídnické hodiny pro žáky druhého stupně. Tyto hodiny by měly sloužit ke konzultacím i vzdělávání.

Autoři

Štítky ČR, koronavirus, školy, Sokolov, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelka základní školy v Sokolově si výuku představit nedokáže  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.