Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Kraj pomůže dotací financovat výuku západočeské univerzity, která působí i v Chebu

Zastupitelé Karlovarského kraje dostanou ke schválení návrh na poskytnutí individuálních dotací v celkové výši 3,8 milionu korun pro Západočeskou univerzitu v Plzni, která působí v Chebu. Rozhodla o tom Rada Karlovarského kraje. Prostředky by se měly využít na financování výuky nekvalifikovaných učitelů ve studijním programu učitelství pro 1. stupeň základní školy zajišťované fakultou pedagogickou. A dále na podporu vzdělávací činnosti a aktivit fakulty ekonomické.

Na podporu fakulty ekonomické v akademickém roce 2024/2025 by mělo jít celkem 2,8 milionu korun. „Fakulta ekonomická Západočeské univerzity v Plzni působí v našem kraji přes 30 let. Její absolventi nachází uplatnění napříč odvětvími. Letos navíc otevírá velmi atraktivní studijní program Management and Digital Technology,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

Mimoto fakulta ještě podniká celou řadu dalších aktivit, jako je například JUNIOR ACADEMY, což je program pro středoškoláky, kteří chtějí na sobě pracovat a rozvíjet se, nebo velmi úspěšná letní škola HOMO ECONOMICUS pro děti do 15 let. „Dotace, kterou škola dostává od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy bohužel nepokrývá provozní náklady fakulty, natož aby přispívala k jejímu dalšímu rozvoji. Karlovarský kraj proto univerzitu, respektive její fakultu, dlouhodobě podporuje,“ řekl radní Čermák.

Více jak jeden milion korun pak dostane fakulta pedagogická, která pomáhá v našem regionu se zvyšováním kvalifikace učitelů základních škol. „Vysoká nekvalifikovanost učitelů je jedním z problémů, který náš region dlouhodobě trápí a který se snažíme alespoň s pomocí dotací řešit. Podpora bude využita na úhradu nákladů spojených s výukou ve čtyřech ročnících studia na pracovišti fakulty v Chebu. Z poskytnutých prostředků budou konkrétně hrazeny nejen mzdové náklady a doprava lektorů, ale také materiální zabezpečení výuky,“ doplnil Jindřich Čermák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ZČU, západočeská univerzita, individuální dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj pomůže dotací financovat výuku západočeské univerzity, která působí i v Chebu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.