Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Chodov sloučí dvě základní školy, důvody jsou hlavně kapacitní

Město Chodov sloučí dvě své základní školy. Chce tak optimalizovat využití prostor školních areálů. Zatímco na jedné ze škol je kapacita nevyužitá, na druhé zase prostory chybějí. Letošní školní rok tak bude poslední, kdy se bude učit ještě na obou školách, od příštího září se výuka přesune jen do Základní školy v Husově ulici, která je kapacitně nevyužitá. Uvolněná školní budova v Nejdecké by měla sloužit hlavně pro spolkovou činnost, řekl ČTK místostarosta Chodova Luděk Soukup (Místní).

V areálu v Husově ulici, který není naplněný, dnes funguje spolkový dům, který by ale po sloučení škol měl sloužit opět pro výuku. Nové prostory by spolky, sdružení a kluby měly najít právě v areálu v Nejdecké ulici. Tamní areál se skládá ze tří budov, jedna už nyní slouží zejména pro sportovní kluby a město by podobně chtělo zaplnit i další dvě budovy. Zájem má mimo jiné i místní skautská organizace, která by zde chtěla vytvořit skautský institut. Veřejnosti by mohla sloužit i přilehlá školní zahrada.

Aby škola v Husově ulici mohla přijmout i děti z druhé školy, budou potřeba i některé stavební úpravy, například propojení areálu spojovacími krčky, aby se děti mohly přesouvat mezi pavilony suchou nohou. Podobně se připravují i úpravy výdejny obědů.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, školy, základní, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodov sloučí dvě základní školy, důvody jsou hlavně kapacitní  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.