Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Karlovarská knihovna nabídne knihy i učebnice v ukrajinštině 

Krajská knihovna v Karlových Varech rozšířila nabídku, kterou tentokrát ocení zejména uprchlíci z Ukrajiny. V regálech a knihovních počítačích je nově k dispozici literaturu v ukrajinštině. Nechybí knížky pro malé děti, učebnice nebo například beletrie. 

Většina titulů je dostupná online, respektive v takzvané e-formě. Uživatel si požadovanou knihu najde na jednom z devíti počítačů, kde si prolistuje knihovní katalog, a následně se může dát do čtení. Literaturu si je ale možné také stáhnout. Soubor si pak čtenář snadno přenese například na USB disk či do čtečky. Knihovníci doufají, že zájem o službu poroste. V nabídce jsou totiž kromě beletrie také učebnice či dětské knížky. 

E-knihy je možné využít na počítačích v Infocentru knihovny, v čítárně, půjčovně a v oddělené pro děti. Mezi knihami jsou tituly nakladatelství Stari lev, Ranok a La Barabuka. Školáci si pak mohou vybrat učebnice pro 1. – 4. a 9. ročník základních škol,“  popsala mluvčí krajského úřadu Karlovarského kraje Jitka Čmoková.

Karlovarská knihovna má otevřeno každý všední den od 9. do 18. hodin. Přijít si pro výpůjčku nebo si přečíst noviny je možné i sobotách. Pracovníci ale zájemce pošlou pryč před třetí hodinou, kdy se zavírá. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajská Karlovarská knihovna

Štítky knihovna, Karlovy Vary, Ukrajina, Knihy, kniha, počítač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská knihovna nabídne knihy i učebnice v ukrajinštině   |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.