Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovarský kraj chce do tří let zabezpečit všechny střední školy

Karlovarský kraj bude pokračovat v projektu zabezpečení budov krajských středních škol proti vniknutí cizích lidí. V kraji jsou téměř čtyři desítky škol a školských objektů, zabezpečit z nich zbývá 12, řekl dnes novinářům hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN). Školy budou vybaveny technickými prostředky tak, aby byli chráněni žáci i pedagogové.

"Přes tři desítky středních škol už v rámci kraje jsou zabezpečeny proti rizikovým situacím, je to dohledová služba tak, abychom věděli, když se v té škole něco stane. Máme plán na další tři roky, kdy bychom chtěli v těch dalších etapách dodělat všechny," řekl Kulhánek.

V příštím roce je v plánu zabezpečení pěti škol a školských zařízení. Stát by to mělo podle hejtmana tři miliony korun. Další přijdou na řadu podle jejich připravenosti. Projekt chce vedení kraje dokončit podle finančních možností nejpozději v roce 2024.

Tři desítky škol v kraji již dostaly kamerový systém, senzory či elektronické zabezpečovací zařízení. Do školy a ostatních budov již například není možné se dostat bez čipové karty. Návštěvy se musí ohlásit zvonkem u vstupu.

S projektem začalo tehdejší vedení asi před šesti lety. Kraj tehdy reagoval jak na růst sociálního napětí, tak například i na tragickou událost ve Žďáru nad Sázavou, kde psychicky nemocná žena napadla studenty a jednoho zabila.

Do zabezpečování škol se v Karlovarském kraji v posledních letech zapojila i některá města. Bezpečnostní systémy jsou instalovány například v některých základních školách v Sokolově.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto JSNS

Štítky ČR, správa, školy, Karlovarský, Karlovarský kraj, střední škola, projekt, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj chce do tří let zabezpečit všechny střední školy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.