Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Střídání tříd bude podle ředitelky ZŠ v Sokolově komplikované

Kombinace prezenční a distanční výuky na druhém stupni základních škol bude dvojnásobná zátěž pro učitele, řekla ředitelka základní školy v Sokolově Petra Šišková. Škola se připravovala na to, že vláda vyhlásí výuku na dálku pro všechny školy, podle ředitelky bude ale rozdělování tříd komplikované.

Na druhém stupni základních škol se od pondělí bude dva týdny učit prezenčně polovina dětí. Žáci prvního stupně se budou učit jako doposud. Po týdnu se žáci vystřídají. Na pondělí 26. a úterý 27. října vyhlásí ministerstvo školství volno, čímž prodlouží podzimní prázdniny v základních i středních školách na týden.

"Bude to zátěž. Do konce týdne budeme muset vymyslet, jak to nakombinujeme a jak bude probíhat výuka. Například pro šesťáky máme již objednané kurzy. Vláda dělá z ředitelů krizové manažery a oznamuje ta nařízení velmi pozdě," řekla Petra Šišková.

"Až doteď jsme probírali učivo z jara. Chtěli jsme začít s novou látkou, ale opět se to oddálí. Děti zase vypadnou z toho režimu vstávání a chození do školy. Doufám, že to bude trvat jenom do konce října," uvedla ředitelka.

Na distanční výuku je škola připravena i přesto, že ještě neobdržela objednané počítače z prostředků ministerstva školství. "Na začátku září jsme objednávali 40 počítačů pro učitele. Stále na ně čekáme," dodala Šišková.

Škola nemá zatím žádné učitele ani žáky v karanténě. Podle ředitelky se tato opatření měla nařídit pouze v nejpostiženějších regionech v ČR.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, školy, koronavirus, Sokolov, základní škola, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střídání tříd bude podle ředitelky ZŠ v Sokolově komplikované  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.