Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Krajská knihovna musí zrušit všechny akce pro veřejnost

Vyhlášení nouzového stavu, který v České republice začne platit od pondělí, zkomplikuje život mnoha organizacím. Jednou z nich je i Krajská knihovna Karlovy Vary, která musí kompletně seškrtat seznam připravených pořadů určených veřejnosti.

 „Vzhledem k současné nepříznivé epidemiologické situaci bychom rádi zůstali bezpečnou knihovnou. Zároveň nechceme omezit další služby našim čtenářům. Všechna oddělení proto zůstávají i nadále otevřená. Provozní doba se mění pouze na pobočce Lidická, která bude mít otevřeno v pondělí, ve středu a v pátek v obvyklém čase.“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Vedení knihovny ruší od pondělí 5. října až do odvolání veškeré kulturní, společenské a vzdělávací akce, včetně čtenářských besed a informačního vzdělávání pro školy.

„Opatření se nedotknou plánovaných výstav ani tradičních bonusů pro návštěvníky v Týdnu knihoven. Od 5. do 11. října platí stejně jako každý rok čtenářská amnestie i registrace nových uživatelů zdarma,“ dodala vedoucí služeb Michaela Němcová.

Knihovna navíc zprostředkuje svým příznivcům vybrané expozice v podobě komentovaných videí na sociálních sítích. „Do budoucna uvažujeme o tom, že rozšíříme naši nabídku o streamované přednášky či konference,“ uzavřel ředitel knihovny Vratislav Emler.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky krajská knihovna, zrušení akcí, Covid-19, Karlovarský kraj, knihovna, Krajská knihovna Karlovy Vary, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská knihovna musí zrušit všechny akce pro veřejnost  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.