Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Učitelé si budou moci doplnit kvalifikaci na pobočce ZČU v Chebu

Na Západočeské univerzitě v Chebu bude možné již letos studovat nové obory. Kromě Fakulty ekonomické, která nabízí nový studijní program Marketingové řízení, bude v Chebu působit i Fakulta pedagogická. Nabídne program pro učitele 1. stupně základních škol, díky kterému chce kraj pomoci řešit nedostatek kvalifikovaných učitelů. Podíl na tom má finanční podpora Karlovarského kraje a města Cheb, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

"Karlovarský kraj považuje spolupráci s univerzitou za velmi významnou pro náš region, který nemá na svém území veřejnou vysokou školu. Dlouhodobě se potýkáme s nedostatkem kvalifikovaných učitelů, především na základních školách, a toto je přesně cesta, která nám pomůže problém vyřešit," uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

Fakulta pedagogická otevře v příštím akademickém roce program celoživotního vzdělávání. Zájem doplnit si kvalifikaci zatím projevilo 80 učitelů, do prvního ročníku jich ale může nastoupit pouze 30. S dalšími uchazeči tak fakulta počítá pro následující roky. Do budoucna pak zvažuje nabídku v kraji ještě rozšířit i pro učitele 2. stupně, uvedla mluvčí

Výuka bude jedenkrát týdně v chebské budově ZČU v Hradební ulici, kde působí i Fakulta ekonomická. Díky dotaci Karlovarského kraje ve výši jeden milion korun bude studium poskytováno bezplatně. Finanční podpora Chebu, která se bude pohybovat kolem 300.000 korun, umožní nakoupit vybavení.

Činnost Fakulty ekonomické podpoří kraj částkou 2,5 milionu korun a Cheb 600.000 korun. "Jelikož donedávna reálně hrozilo, že ekonomická fakulta po 30 letech fungování Cheb opustí, jsem velmi potěšen vývojem v posledním měsíci," uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Fakulta ekonomická ZČU působí v Karlovarském kraji od roku 1990. Dlouhodobě pořádá také kurzy celoživotního vzdělávání a univerzitu třetího věku. Fakulta podporuje rozvoj a prosperitu regionu prostřednictvím řady projektů ve spolupráci s podniky i institucemi Karlovarského kraje.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, školy, vysoké, ZČU, Cheb, Karlovarský kraj, Západočeská univerzita v Plzni, Jana Pavlíková, Petr Kubis, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Učitelé si budou moci doplnit kvalifikaci na pobočce ZČU v Chebu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.