Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Farmářů bude v pátek před tržnicí méně, prodávat budou v rukavicích a s organizací pomůže i městská policie

Patnáct prodejců bude obsluhovat návštěvníky karlovarských farmářských trhů před městskou tržnicí. Celá organizace oblíbené akce musí proběhnout v souladu s vládními opatřeními a podmínkami, proto budou na celý průběh dohlížet zaměstnanci pořadatele i strážníci.

„Musíme zajistit dvoumetrové odstupy prodejců, desinfekci i to, že prodejci budou zákazníky obsluhovat v rukavicích,“ uvedla Simona Vránová, ředitelka společnosti KV City Centrum, která trhy zajišťuje na základě smlouvy s magistrátem města.

Vzhledem k poměrně přísným hygienickým a bezpečnostním opatřením, které se vztahují nejen na pořadatele a prodejce, ale i na kupující budou v areálu přítomni strážníci městské policie.

„Jsme domluveni s velitelem, že nám poskytne dva strážníky, kteří v prostoru před městskou tržnicí budou vykonávat dohled. Přítomni ale budou samozřejmě i naši zaměstnanci. Snad vše zvládneme bez problémů a prosím i nakupující, aby byli ohleduplní a respektovali naše pokyny,“ dodala ředitelka, která rozhodnutí vlády ohledně umožnění pořádat farmářské trhy přivítala s nadšením.

„Ještě bychom chtěli umožnit pořádání pravidelné nedělní burzy, kvůli které mě stále bombardují lidé a ptají se, kdy už bude burza opět v provozu,“ dodala Simona Vránová.

Farmářské trhy byly na programu jednání i rady města Karlovy Vary. Ta schválila uzavření smlouvy mezi městem a společností KV City Centrum.

„Za realizaci trhů v roce 2020 zaplatí město pořadateli 90.000,- Kč včetně DPH. Celkem by se mělo konat 15 trhů. Organizátorovi trhů rovněž přináleží vybraná úhrada od farmářů dle schváleného sazebníku úhrad, a to ve výši 100 %,“ uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Ve smlouvě je povinnost pořadatele zajistit na každé trhy přítomnost minimálně deseti farmářů. "Smluvní úplata na jedny trhy se snížila na 6 tisíc korun za akci s tím, že vloni to bylo 26 470  korun za akci,“ dodala mluvčí.  

Farmářské a pěstitelské trhy se pomalu začnou pořádat i v dalších městech Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KV city centrum

Štítky farmářské trhy, Karlovy Vary, opatření, městská policie, farmářský trh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Farmářů bude v pátek před tržnicí méně, prodávat budou v rukavicích a s organizací pomůže i městská policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.