Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město Sokolov oplotí hrobku rodiny Schusterů, chce ji ochránit proti vandalům

Hrobka významné právnické rodiny se v minulosti stal terčem útoků vandalů. Objekt je uveden v katalogu Národního památkového ústavu a vedení města Sokolov tvrdí, že hroby patří ke svědkům časů dávno minulých.

Vedení Sokolova se k oplocení hrobky rodiny Schusterů v prostoru pod rozhlednou Hard rozhodlo i přes očekávaná úsporná opatření, která se zcela jistě dotknou některých akcí.

„Cílem projektu je ochránit hrobku, která je majetkem města, před vandaly. Součástí prací bude také oprava zdí a podezdívek se zpětným osazením a zaspárováním uvolněných kamenů,“ uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín s tím, že dále bude provedena úprava okolního terénu a odstranění mechů a náletových dřevin.

O tuto veřejnou zakázku se ucházeli tři zájemci. Vítězná nabídka byla nejnižší s cenou 598.478,38 Kč bez DPH. Práce jsou plánovány v termínu květen až červenec.

„Hrobka významné sokolovské dříve falknovské, právnické rodiny JUDr. Franze Schustera (1856 – 1939) byla v minulosti mimo jiné terčem útoků vandalů, což jistě není žádoucí. Navíc jde také o pietu vůči mrtvým, hroby patří ke svědkům časů dávno minulých. Význam mají nejenom místa posledního odpočinku nadregionálně důležitých osobností, ale i hroby významných místních obyvatel,“ dodal mluvčí.

Hrobka je vedena v památkovém katalogu Národního památkového ústavu pod číslem 1999998240.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pamatkovykatalog.cz

Štítky pieta, oprava hrobky, rodina Schusterů, Sokolov, hrobka, rodina, Národní památkový ústav, Franz Schuster

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Sokolov oplotí hrobku rodiny Schusterů, chce ji ochránit proti vandalům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.