Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Chebský Průmyslový park II by mohl mít v září hotovou dopadovou studii

Chebský Průmyslový park II by mohl mít v září zpracovanou dopadovou studii, která by měla usnadnit hledání vhodného investora. Chebský Průmyslový park II byl zařazen mezi takzvané strategické průmyslové zóny, které by měly mít vyšší podporu státu. Státní investiční a rozvojová společnost (SIRS) na dopadové studii pracuje, řekl místostarosta Chebu Michal Pospíšil (ODS).

Podle Pospíšila by měly výstupy z dopadové studie například doporučit vhodné investice do dopravního napojení nebo inženýrských sítí, ale třeba i potřeby v bydlení, řekl.

Premiér Fiala řekl, že příprava další průmyslové zóny je důležitá pro celý region. Navíc může čerpat ze zkušeností Průmyslového parku Cheb I, který je už téměř zaplněn a je největší průmyslovou zónou v Karlovarském kraji. „Stát samozřejmě může pomoct například tím, že ten projekt zařadí mezi strategické a tím usnadní schvalovací řízení, ale stát také musí pomoct s budováním dopravní infrastruktury a s tím vším, co k tomu patří. My se snažíme tyto věci posouvat kupředu, i protože jsme si vědomi určitých strukturálních nevýhod, které Karlovarský kraj má a které je potřeba překonávat," řekl Fiala.

Cheb, Karlovarský kraj, CzechInvest a SIRS letos podepsaly memorandum o přípravě Průmyslového parku Cheb II. Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN) tehdy uvedl, že příprava průmyslových zón v Česku zatím trvala příliš dlouho, okolo sedmi let. To pak komplikovalo jednání s investory, kteří obvykle požadují, aby od jednání do zahájení výroby uplynuly tři roky. Právě v tom by měla sehrát hlavní roli státní společnost SIRS, která převezme koordinaci přípravy. Podle ministra se přitom počítá i s úzkou spoluprací další resortů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, reality, Fiala, zóny, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chebský Průmyslový park II by mohl mít v září hotovou dopadovou studii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.