Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Kvůli rozsáhlé sanaci mostu v Lokti se uzavřela řeka Ohře pro vodáky

Silniční most přes řeku Ohři pod hradem v Lokti podstupuje nejrozsáhlejší rekonstrukci za poslední roky. Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje zajišťuje jeho sanaci. S pracemi je spojené i to, že vodáci nebudou moci týden proplouvat pod mostním obloukem. Po dokončení rekonstrukce za 53 milionů korun převezme most do správy město Loket, sdělil ředitel krajských silničářů Jiří Šlachta.

„Omezení pro vodáky je naplánováno na týden do 9. srpna z důvodu bezpečnosti při práci na spodních částech mostních oblouků, odkud by mohly při čistění padat úlomky sanovaného zdiva. Jinak po dobu celé rekonstrukce respektujeme kulturní akce v amfiteátru a zhotovitel od pátku do neděle nepracuje. Proto se ale stavba protáhne až do počátku léta příštího roku," uvedl Šlachta. Většina prací se dělá z postaveného lešení, pouze nad tokem pracují dělníci z mobilní plošiny. Podle Šlachty není nutné omezení silniční dopravy na mostě. „Při sanačních pracích z mobilní plošiny může být provoz vozidel zúžen do jednoho jízdního pruhu. Pro pěší zůstane zachován průchod přes most po celou dobu sanace, vždy po jednom z chodníků. Pod mostem zůstane provoz pěších na obou březích zachován po celou dobu rekonstrukce otvorem v lešení," dodal ředitel.

Rekonstrukci zahájila zhotovitelská firma začátkem července a je rozdělená na tři etapy. Opravy pohledových ploch mostu a dilatačních závěr, aby se zabránilo zatékání do mostní konstrukce, provedou stavbaři před zimou. V zimním období můžou podle Šlachty práce pokračovat uvnitř mostu na sanaci nosných konstrukcích i při nepřízni počasí. Dokončení prací je plánováno na červenec 2025.

Most T. G. Masaryka spojující historické centrum Lokte s novým dopravním terminálem vybudovaným na druhém břehu řeky Ohře byl vybudován před téměř 90 lety. Částečná rekonstrukce mostovky se uskutečnila před více než deseti lety, aktuální rekonstrukce je ale největší v jeho historii. Po jejím dokončení přejde do správy města Loket, které je majitelem pozemků na obou koncích mostu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce

Štítky ČR, silnice, stavby, rekreace, Loket, Ohře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli rozsáhlé sanaci mostu v Lokti se uzavřela řeka Ohře pro vodáky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.