Počasí dnes19 °C, zítra16 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Muž se k smrti vyděsil, když zvedl poklop u šachty s hlavním uzávěrem vody. Uvnitř se skrýval had

K smrti se vyděsil zaměstnanec technických služeb, když se vydal vypnout hlavní uzávěr vody do areálu Rudé hvězdy v Karlových Varech. Při otevírání šachty, na které se pečlivě soustředil, na něj čekalo ukryté překvapení v podobě hada.

„Pokud se člověk pohybuje v terénu, musí počítat se vším. Když muž po otevření šachty spatřil hada, vyděsil se, rázem zahodil vše, co měl po ruce. Tuto zásadní informaci bránící v dokončení daného úkolu okamžitě telefonicky oznámil svému nadřízenému. Ten samozřejmě nelenil a zavolal na linku městské policie,“ informovala mluvčí městské policie Nikola Záhorová.

K místu byl vyslán zkušený strážník „odchytář“ a když dorazil na místo, provedl společně s mužem opětovné otevření šachty. „Čekal tam. Pod trubkou byl ukrytý více jak patnáct centimetrů dlouhý slepýš. Ten byl strážníkem nezraněný vrácen zpět do přírody,“ dodala mluvčí městské policie.

K podobnému případu už vyjížděla hlídka karlovarské městské policie před týdnem. Na tísňovou linku se jim dovolala vyděšená žena, ke které se podle jejích slov do bytu nastěhoval had. Plaza našli ukrytého pod kuchyňskou linkou, ten s hlídkou maximálně spolupracoval, nekladl odpor a nechal se odchytit. Strážníci hada opatrně umístili do nádoby. Podle odborníka šlo o mládě užovky obojkové, které mělo něco málo přes 10 centimetrů. Plaza pak strážníci vypustili zpět do volné přírody u břehu řeky Teplá.

Dramatičtější pak byl zásah v Tyršově ulici v Chodově, kde začátkem měsíce odchytávali policisté metrového hroznýše. Na jeho přítomnost je upozornil kolemjdoucí. „Zaslal nám také jeho fotografii, podle které jsme zjistili, že by se mohlo jednat o hroznýše královského,“ uvedl k výjezdu velitel chodovské městské policie Antonín Kortus. Poté nastala blesková akce. „Strážníci si s sebou vzali odchytové pomůcky, které ve většině případů používáme pro odchyt psů a látkový pytel, do kterého hada rychle odchytili,“ popsal zásah velitel.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Městské policie Karlovy Vary

Štítky našel hada, had v šachtě, nález hada, vyděšený muž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se k smrti vyděsil, když zvedl poklop u šachty s hlavním uzávěrem vody. Uvnitř se skrýval had  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.