Počasí dnes29 °C, zítra18 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Karlovy Vary se letos vrátí k festivalu světel Vary září

Karlovy Vary se letos vrátí k úspěšné akci Vary září, festivalu videomappingu a světelných show v lázeňském centru města. Vloni se kvůli úsporám nekonal. Uskuteční se už tradičně první zářijový víkend, 6. a 7. září. Náklady na akci, která byla v minulosti velmi navštěvovaná, budou okolo 2,5 milionu korun, podobně jako v předešlých ročnících.

"Akce Vary září byla veřejností vnímána jako pozitivní. Proto jsme se rozhodli v letošním roce tuto záležitost znovu uspořádat. Mělo by to být v rozsahu a místech tak, jak tomu bylo před dvěma lety. Nechceme se tedy pouštět do nových lokalit, ale chceme zachovat ty stávající a v podobném rozsahu," uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Martin Dušek (ANO).

Festival Vary září je přehlídkou světelných efektů, videomappingu a světelné výzdoby, odehrával se v historickém centru města, na jeho budovách, ale i na stromech, zdích nebo třeba na vodní stěně v korytu řeky Teplá. Poprvé se konal v roce 2016, tehdy s tematikou Karla IV., zakladatele města, který měl v ten rok výročí 700 let od svého narození. V dalších letech byl tématem světelného festivalu například pohyb nebo 100 let od vzniku Československa.

Příspěvek 2,5 milionu korun je součástí dotace města pro karlovarské infocentrum, která je celkem 5,5 milionu korun. Kromě festivalu Vary září infocentrum pořádá i další akce v rámci Karlovarského kulturního léta.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Magistrátu města Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, zábava, výtvarné, Karlovy Vary, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary se letos vrátí k festivalu světel Vary září  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.