Počasí dnes29 °C, zítra18 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Karlovy Vary chystají první tři parkovací domy, dva u centra, další v Čankovské ulici

Karlovy Vary připravují stavbu prvních tří parkovacích domů. Prvním krokem bude projektová dokumentace. Parkovací domy by měly řešit problém s dlouhodobým nedostatkem míst pro parkování nejen okolo lázeňského centra, ale pomoci i s parkováním v obytných čtvrtích a sídlištích.

„Nejdále jsme se dvěma parkovacími domy. Jeden je v ulici Polská s kapacitou přes 600 míst. Tady jsme už schválili na radě města podpis smlouvy na výběrové řízení na projektovou dokumentaci. Vzápětí bude stejný postup i u parkovacího domu u galerie. Tam bude kapacita menší, kolem 300 míst. Jsme tam omezeni prostorem," uvedl náměstek primátorky Lubomír Kovář (ANO). O tom, jaký model financování město zvolí, se zatím nerozhodlo, zřejmě ale zapojí soukromé investory. Další parkovací dům by pak měl stát v Čankovské ulici, kde je podle Kováře také citelný nedostatek parkovacích míst.

Vedení města plánuje, že by parkovací domy měly vzniknout okolo lázeňské části města. Tam je vjezd automobilů výrazně omezený, ale návštěvníci mají často velký problém najít místo k zaparkování i v okolí centra, a to nejen bezplatné, ale i v parkovacích zónách.

Záměr na vybudování parkovacích domů v lázeňském městě není nový. Město se o jejich vybudování pokusilo už před zhruba 15 lety. Tehdy se ale nedohodlo se soukromým investorem, který chtěl ve městě několik domů pro parkování postavit. Následný soud pak trval asi sedm let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, automobilová, stavby, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary chystají první tři parkovací domy, dva u centra, další v Čankovské ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.