Počasí dnes25 °C, zítra29 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Prezident Pavel se v Karlovarském kraji setká s vedením kraje a obcí

Druhým dnem bude pokračovat prezident Petr Pavel v návštěvě Karlovarského kraje. Setká se s vedením kraje a s představiteli obcí. Na závěr vystoupí na tiskové konferenci. Už v neděli Pavel absolvoval debatu s občany v karlovarském Grandhotelu Ambassador.

Prezident se ráno setká s představiteli Karlovarského kraje na krajském úřadě v Karlových Varech. Poté odjede do Kraslic, kde bude se starosty obcí a měst z kraje mluvit o sociálních problémech regionu, chudobě a také o vzdělávání. Odpoledne se přesune do Mariánských Lázní, kde je plánovaná závěrečná tisková konference.

Prezident Petr Pavel: Daně by se měly přerozdělovat i podle zaostalosti regionů

Rozdělování daní by se mělo více přizpůsobit kvalitě života v regionech. Slabým krajům je třeba více pomoci, řekl v neděli prezident Petr Pavel na debatě s občany po příjezdu na dvoudenní návštěvu Karlovarského kraje. Podle něj se celková úroveň...

Minulý týden prezident navštívil Ústecký kraj. Karlovarský kraj, stejně jako Ústecký, patří mezi strukturálně postižené regiony, jejichž ekonomika byla ovlivněná těžbou uhlí, ale i sociálními problémy, jako jsou zadluženost obyvatel, nízká vzdělanostní úroveň i nízký HDP na obyvatele. V Karlovarském kraji lidé dlouhodobě berou nejnižší průměrné mzdy v Česku. V prvním letošním čtvrtletí kupříkladu pobírali lidé v kraji měsíčně v průměru přes 37.000 korun, což bylo o 6800 korun pod celorepublikovým průměrem a o 19.300 korun méně než v hlavním městě.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Petr Pavel

Štítky ČR, Pavel, správa, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Pavel se v Karlovarském kraji setká s vedením kraje a obcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.