Počasí dnes19 °C, zítra28 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

PENNY je zpět v Chodově, místo prodejny zničené požárem otevírá nový, větší a komfortnější obchod

PR článek

Obchodní řetězec PENNY se vrací do Chodova, aby místním opět umožnil pohodlné nákupy za dostupné ceny. Devatenáct měsíců po ničivém požáru otevírá PENNY v Chodově prodejnu zcela novou, která díky o třetinu větší prodejní ploše nabídne zákazníkům vyšší komfort i příjemnější prostředí.

Nová prodejna vyrostla na místě původního obchodu, který byl v listopadu 2022 zcela zničen při požáru se škodou téměř 50 milionů korun. „Snažili jsme se, aby výpadek, který jsme nezavinili, byl co nejkratší a abychom co nejrychleji v Chodově obnovili možnost pohodlného a cenově výhodného nakupování, o kterou místní kvůli požáru přišli. A to se povedlo,“ uvedl vedoucí komunikace PENNY Tomáš Kubík.

Bezprostředně po požáru v listopadu 2022 bylo nejprve třeba odstranit vyhořelé torzo prodejny, provést sanaci a ekologickou likvidaci všech zbytků a připravit projekt nového obchodu. Podle Tomáše Kubíka se díky mimořádně vstřícnému přístupu města Chodov podařilo na minimum zkrátit následnou přípravu stavby a získání nezbytných povolení, takže vlastní stavební práce mohly začít v listopadu loňského roku. „Protože stavba nové prodejny byla spojena se zvýšeným ruchem a vyžádala si některá dopravní omezení, chtěl bych také poděkovat místním obyvatelům za trpělivost,“ doplnil Tomáš Kubík.

„Jsme rádi, že se do města vrátila prodejna PENNY, a to ve zcela nové a moderní podobě. Pro obyvatele města to především znamená rozšíření možností nákupů a širší výběr sortimentu, což nás samozřejmě těší,“ uvedl k otevření prodejny starosta Chodova Patrik Pizinger.

Prodejna PENNY stojí ve frekventované severní části Chodova, v sídlištní zástavbě a blízkosti koupaliště či sportovního stadionu. Prodejní plocha nového obchodu se zvýšila o třetinu, a to z původních 677 m2 na 905 m2. To se promítne do komfortnějšího a příjemnějšího prostředí pro zákazníky. V prodejně je instalována pokročilá generace vzduchotechniky, která pracuje po celý rok zcela autonomně a nevyžaduje zahajování nebo ukončování topné sezony. Zajišťuje optimální tepelný management nejen na prodejní ploše, ale i v zázemí a skladu prodejny. To je důležité i pro zboží citlivé na teplotu, jako je např. sortiment ovoce a zeleniny, které tak vydrží déle čerstvý. K zajištění funkce celého systému se využívají tepelná čerpadla a rekuperace tepla z odpadního vzduchu i z potravinářského chlazení. Energii pro prodejnu dodávají fotovoltaické panely umístěné na střeše, které by měly pokrýt celoroční spotřebu, takže obchod bude energeticky soběstačný.

Díky spolupráci s městem se PENNY podařilo u prodejny rozšířit i plochu pro parkování a zvýšit díky tomu počet parkovacích míst na 69 automobilů.

Do prodejny se také vrátí většina zaměstnanců, kteří po požáru dočasně našli azyl v dalších PENNY v okolních městech – Sokolově, Nejdku, Kraslicích či Karlových Varech.

V Chodově je otevřeno každý den od 7 do 20 hodin.

O společnosti PENNY MARKET Česká republika

Společnost Penny Market s.r.o. je dceřinou společností mezinárodního obchodního řetězce REWE, který je jednou z největších světových obchodních společností. Na český trh vstoupil Penny Market v roce 1997 a zaměřil se zejména na rozvoj prodejní sítě v regionech. Díky tomu dnes provozuje více než 420 prodejen, tedy nejširší síť v ČR, a poskytuje práci více než 6 000 zaměstnancům. Pravidelně slaví úspěchy v programu Volba spotřebitelů a svým zákazníkům nabízí věrnostní program PENNY karta.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky penny, chodov, prodejna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PENNY je zpět v Chodově, místo prodejny zničené požárem otevírá nový, větší a komfortnější obchod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.