Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Karlovy Vary opraví most v Rolavské ulici k zahrádkářské osadě

Karlovy Vary opraví most v Rolavské ulici, který má už velmi omezenou nosnost. Je na hraně životnosti. Rekonstrukce pomůže hlavně místním zahrádkářům, pro které je most hlavní přístupovou cestou do zahrádkářské kolonie. Práce by měly stát asi 7,2 milionu korun. Počítá s tím, že se mostek bude opravovat letos.

"Dnes je situace toho mostu taková, že je vlastně podepřený ve dvou místech natrvalo. Nosnost je asi jedna tuna, což znamená, že je vlastně před uzavřením. Takže se letos bude dělat celková oprava, aby se nosnost zvýšila, opravily se podpěry na obou březích," uvedl karlovarský radní Petr Bursík (ODS).

Krátký most přes říčku Rolavu byl kdysi vybudován jako přístup k zahrádkářské kolonii. Ale jak se měnily potřeby nájemců zahrádek, tak se z některých chatek staly stavby téměř s celoročním užíváním. S tím souvisí i větší potřeba dopravního napojení, včetně vjezdu těžších aut s váhou do 3,5 tuny nebo i popelářských aut, která jsou ještě těžší.

Bursík doplnil, že po dobu stavby bude doprava do zahrádkářské kolonie omezena. Jiná alternativa ale není, pokud má most fungovat i v dalších letech.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky oprava mostu, zahrádkářská osada, Rolavská ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary opraví most v Rolavské ulici k zahrádkářské osadě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.