Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Karlovy Vary požádají o dotaci na projekt rekonstrukce Chebského mostu

Karlovy Vary požádají o dotaci na projektovou dokumentaci k rekonstrukci Chebského mostu. Půjde o poslední krok před samotným zahájením opravy historického, památkově chráněného mostu přes Ohři, která by měla začít v příštím roce. Projektová dokumentace včetně územního řízení a dokumentace k provedení stavby by podle odhadů měla stát zhruba 28 milionů korun. Dotace z Národního plánu obnovy by mohla pokrýt 100 procent těchto nákladů.

„Teď je fakticky hotová studie, která je kompilátem dvou návrhů, které odborná komise doporučila a rada města pak schválila. Bylo závěrečné představení a jednání a teď čekáme na stanovisko Národního památkového ústavu, které bude tím závěrečným, abychom mohli vyhlásit výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace," řekl karlovarský radní Petr Bursík (ODS).

Pokud nebude třeba studii rekonstrukce mostu kvůli požadavkům památkové péče ještě upravovat, mohly by být projektové přípravy hotové možná do konce letošního roku. Následovat by měla soutěž na dodavatele stavby. Se zahájením stavebních prací, které velmi výrazně ovlivní automobilovou dopravu v centru Karlových Varů, se zatím počítá v druhé polovině roku 2025.

Chebský most se skládá ze tří mostních dílů, jeden vede přes železniční trať, další, historický most, překlenuje řeku Ohři a třetí část mostu vede nad průtahem městem. Stavbaři nyní opravují třetí díl mostu nad průtahem tak, aby most a vozovky unesly zvýšenou zátěž, která se očekává v souvislosti s rekonstrukcí dvou ostatních částí Chebského mostu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, most, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary požádají o dotaci na projekt rekonstrukce Chebského mostu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.