Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Aš chce letos zahájit opravu bazénu s využitím peněz ze Sberbank

Město Aš na Chebsku chce letos zahájit rekonstrukci plaveckého bazénu, který je v havarijním stavu. Náklady vyčíslil projekt na 130 milionů korun. Radnice chce na nákladnou investici využít peníze zadržované ve zkrachovalé Sberbank CZ. Přijít by měly v příštích týdnech, řekl ašský starosta Vítězslav Kokoř (ANO).

Městu by se podle informací insolvenční správkyně mělo vrátit přibližně 167 milionů korun, které má už dva roky zablokované na účtech české pobočky Sberbank. Vklady mají být vypláceny od 18. března do 15. dubna. Po obdržení peněz na účet města zařadí ašští zastupitelé záměr rekonstrukce bazénu do plánu letošních investic.

Opravu zastaralého krytého bazénu chtěla radnice financovat nejen penězi z rozpočtu, ale také za pomoci státní dotace. Se žádostí u Národní sportovní agentury o finanční podporu 30 miliónů korun ale neuspěla.

Plavecký bazén, který je jedním z nejnavštěvovanějších sportovišť ve městě, ročně navštíví 50 tisíc lidí. Pravidelně ho navštěvují také místní školy. "Budova je ze 70. let, byla stavěná v takzvané akci Z, takže kvalita nebyla úplně nejlepší. Bazén je dožilý, udržuje se v chodu do poslední chvíle, takže jeho rekonstrukce je nutná," řekl mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Projekt, který si město před časem nechalo vytvořit, se týká celého objektu bazénu. Počítá s úpravami a zateplením skeletu a střechy bazénu, výměnou technologií na úpravu a ohřev vody, novou fotovoltaikou a vzduchotechnikou. Zachována má být oblíbená parní sauna, naopak přibýt by měl malý saunový svět, s finskou saunou a biosaunou. Nerezové bazénové vany nahradí nynější betonové, upraví se dispozice vestibulu s recepcí a občerstvením, s možností obsluhy zvenčí, počítá se s novými šatnami a modernizací vnitřního osvětlení. Do budoucna chce Aš upravit také jeho okolí, včetně nového parkoviště.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ašské lesy

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš chce letos zahájit opravu bazénu s využitím peněz ze Sberbank  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.