Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lyžování v Karlovarském kraji ovlivňoval o víkendu désť i silný vítr

Lyžování v Karlovarském kraji ovlivňovalo přes víkend nepříznivé počasí. Na Klínovec zavítalo za poslední dva dny podle mluvčí Hany Hoffmannové přes 7000 příznivců zimních sportů. Je to asi o 2000 lidí méně než předchozí víkend, kdy panovalo slunečné počasí. Návštěvnost ostatních areálů byla tento víkend výrazně horší než obvykle. Podmínky k lyžování zůstávají dobré. Sněhu je před jarními prázdninami stále dostatek, uvádějí provozovatelé skiareálů.

Na Klínovci, nejvyšší hoře Krušných hor, bylo nejvíce turistů v sobotu, a to více než 4500 lidí. Minulou sobotu jich bylo přes 5000. Dnes kvůli silnému větru uzavřeli provozovatelé hlavní lanovku Prima Express včetně přilehlých sjezdovek – Jáchymovské, Lázeňské a Rondo. Severní strana Klínovce byla v provozu bez omezení. Lyžařů tam dnes přijelo jen 2653, zatímco minulou neděli jich bylo přes 4200.

Na Klínovci je v provozu všech pět lanových drah a asi 20 kilometrů sjezdovek všech obtížností, na kterých leží 60 až 80 centimetrů mokrého sněhu. Sportovci mohou v areálu využít také několik zábavních parků.

Méně lyžařů bylo pak v ostatních zimních areálech v regionu. Ačkoli sněhové podmínky jsou tam stále dobré, mnoho lidí odradilo deštivé počasí. Téměř prázdné svahy tak byly například na Plešivci, v Potůčkách či na Bublavě. Menší rodinný areál Novako na Božím Daru musel dnes kvůli silnému větru a dešti zrušit večerní lyžování. Provozovatelé ale očekávají, že s lepším počasím a začátkem jarních prázdnin lyžařů opět přibyde.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžování v Karlovarském kraji ovlivňoval o víkendu désť i silný vítr  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.