Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Boží Dar bude razítkovat vánoční poštu už potřicáté

Z Božího Daru na Karlovarsku začnou tento týden potřicáté odcházet do celého světa dopisy a pohledy s jedinečným vánočním razítkem. Od 1. prosince bude Ježíškova pošta, Pošta Partner v krušnohorském městečku, razítkovat vánoční přání příležitostným vánočním razítkem. Letošním motivem razítka je vznášející se anděl, který drží stuhu s nápisem Boží Dar, informovalo dnes božídarské Infocentrum.

Autorem výtvarného námětu je akademický malíř Jan Ungrád, mezi jehož další profese patří také užitá grafika, tvorba scénářů a režie animovaných filmů. Podobně jako Ježíšek má Jan Ungrád k dětem ve své filmové a televizní tvorbě velice blízko.

První speciální vánoční edice odešla z Božího Daru v roce 1994. "První vánoční razítko znázorňovalo vánoční stromeček. Ze symbolů Vánoc jsme v uplynulých třiceti letech razítkovali motivy kapra, zvonečku, dárků nebo svíčky. Na vánočním razítku se objevovaly také biblické náměty – narození Krista, příchod Tří králů nebo zjevení komety. Nejčastěji se ovšem v třicetileté historii vyskytoval malý Ježíšek v různých podobách jako symbol naší vánoční pošty,“ uvedla pracovnice Infocentra Boží Dar Daniela Tautermannová. Všechna razítka, která za 30 let vánoční pošta z nejvýše položeného města v Česku použila, jsou k vidění v božídarském muzeu.

Příležitostné vánoční razítko mohou získat zájemci pouze od 1. do 23. prosince 2023. Ani po třech desetiletích neklesá zájem o jedinečný suvenýr v České republice, ale zásilky míří i daleko za oceán, do USA, Malajsie či Austrálie. Zatím rekordní množství zásilek bylo v roce 2016, kdy pracovnice pošty na Božím Daru orazítkovaly 386 kilogramů vánočních přání a dopisnic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Boží dar

Štítky ČR, hobby, pošta, Vánoce, filatelie, Boží Dar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boží Dar bude razítkovat vánoční poštu už potřicáté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.