Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Podzim v duchu kreativní upcyklace. Vyzdobte si domov zdánlivě nevyužitelnými produkty

PR článek

Dny se krátí a čím dál více času trávíme doma. Jak si zpříjemnit podzimní večery, zaměstnat ruce a zároveň si vyzdobit domov? Zkuste některý z kreativních nápadů, které vdechnou nový život zdánlivě nevyužitelným produktům.

Prosvětlete si den

Pokud pravidelně kupujete dětskou výživu, dobře víte, kolik skleněného odpadu z lahviček zůstává. Napadlo vás ale někdy využít je jako malé lucerničky nebo jako „stojánek“ na svíčku?

Skleničku zbavte etikety a důkladně ji umyjte, po uschnutí ji můžete ozdobit akrylovým lakem, ovázat jutovým provázkem a umístit do nich čajové svíčky, které vám prozáří podzimní večery. Z lucernových lahviček můžete vytvořit také řetěz, který umístíte na balkon nebo terasu. Uvidíte, že pohled z okna na sychravé počasí bude mnohem příjemnější.

Vázičky na květiny

Pokud nejste fanouškem svíček, z lahviček můžete vyrobit vázičky na květiny ve stylu boho. Obvažte je provázky, které můžete ke sklu připevnit pomocí tavné pistole.

Domeček pro panenky z krabice na mléko

Každý doma jednou za čas najde prázdnou krabici od mléka nebo džusu. Ne vždy ale musí putovat rovnou do odpadu. Použít ji můžete třeba na výrobu domečku pro panenky, se kterým doma jistě sklidíte úspěch.

Odřízněte jednu stranu kartonu a zbytek natřete jednou barvou. Pomocí fixy na nabarvené části nakreslete okna a dveře a opatrně je vyřízněte nožíkem. Ze zbytku kartonu můžete do odříznuté části vytvořit jedno nebo dvě poschodí, která přilepíte pomocí tavné pistole.

A pokud jste kreativnější, můžete na domeček dokreslit i další detaily, jako jsou okenní nebo dveřní rámy nebo cihlová zeď.

Z kuchyně na zahrádku

Poslední tip není tak úplně o výzdobě domova, ale určitě vás potěší při pohledu z okna. Navíc uděláte dobrý skutek. Pokud se vám v kuchyni povalují zbytky různých semínek, vytvořte z nich potravu pro ptáčky. Ti totiž jakoukoliv pomoc v chladných zimních měsících ocení.

Návod je jednoduchý: Smíchejte slunečnicová, lněná a dýňová semínka s přepuštěným máslem ghí. Směs zformujte do kuliček, které zabalíte do síťky na ovoce a zeleninu, kterou už nepoužíváte, a přivažte je venku k větvičkám.

Ohodnoť článek

Štítky podzim, upcyklace, dm drogerie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podzim v duchu kreativní upcyklace. Vyzdobte si domov zdánlivě nevyužitelnými produkty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.