Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovarské infocentrum v Lázeňské se nově přesune do Varšavské ulice

Karlovy Vary připravují stěhování infocentra. Z Lázeňské ulice v centru města by se mělo přesunout do Varšavské ulice a pobočka by měla vzniknout v Císařských lázních. Infocentrum by tak mělo své pobočky na obou koncích lázeňského centra. O budoucnosti současného sídla infocentra zatím město jedná.

"Nová pobočka infocentra se připravuje na ulici Varšavská. Připravujeme a máme navrženo, že bychom využili kontejnerového systému. Teď probíhá společně Kanceláří architektury města zákres toho, jak velké by mělo infocentrum být a co všechno bychom tam měli připravit. A my bychom rádi, abychom to zrealizovali do poloviny roku 2024," řekla  karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Kontejnery jsou připravené, ale je třeba si definovat vnitřní vybavení a rozložení. Samotné usazení kontejnerů by mělo být rychlé. Podle primátorky je ale třeba vyřídit klasické stavební povolení, které je potřebné u všech staveb, které jsou pevně spojeny se zemí, například kanalizací. I to prodlouží termín, kdy bude možné nové infocentrum otevřít. Odhad nákladů je zhruba šest milionů korun.

Společné krajské a městské infocentrum se připravuje v Císařských lázních. Tam by mohlo začít fungovat i dříve. Jenže stále nejsou dořešené nájemní smlouvy mezi městem a Karlovarským krajem. Dům v Lázeňské ulici, kde městské infocentrum nyní sídlí, by se měl uvolnit zřejmě na přelomu roku. Město zvažuje, že objekt pronajme nebo ho nabídne například místním umělcům na galerii, ateliéry a podobné účely.

Nové umístění infocentra řeší město už delší dobu. Nejprve spoléhalo na předběžnou dohodu s Českou poštou, do jejíž hlavní budovy na třídě T. G. Masaryka se mělo infocentrum přemístit. Jenže pak začala reorganizace České pošty, a tak tato varianta padla. Proto město hledá nové umístění tak, aby bylo na rozdíl od Lázeňské ulice infocentrum přístupnější nejen pro návštěvníky města, ale i pro místní obyvatele.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovyvarycard

Štítky infocentrum, stěhování infocentra, nové infocentrum, Varšavská ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarské infocentrum v Lázeňské se nově přesune do Varšavské ulice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.