Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Město Aš připravuje velkou rekonstrukci hřbitova. Rozdělena bude do tří etap

V Aši chystají velkou rekonstrukci hřbitova. Loni vypracovaná a představená studie řeší celou plochu hřbitova, tedy zhruba 40 000 metrů čtverečních, včetně nejbližšího okolí. Městský hřbitov v Aši je ze 30. let minulého století. Celkovou rekonstrukcí zde prošla v roce 2014 smuteční síň. V současné době na hřbitově spočívá něco přes 6000 zemřelých.

Autoři studie provedli revizi současného stavu, kterou ověřili, že rekonstrukce je nutná prakticky na celé ploše hřbitova, ať se jedná o vstupní prostor a okolí smuteční síně, oplocení, cesty a chodníky, zeleň, mobiliář, rezervní pozemky, atd. „Materiál řeší také umístění kolumbárií jiného, modernějšího typu, než která jsou na hřbitově nyní, a to v prostoru, který by měl svou kapacitou stačit pro postupně doplňovaná kolumbária zhruba na 20 let. Řeší také nový mobiliář, úpravy památníků a jejich okolí,“ informoval Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši.

Ze studie má vycházet nyní smluvně zadané zpracování dokumentace, která umožní rozdělení projektu do tří etap, aby bylo možné realizovat úpravy hřbitova postupně, podle finančních možností města. Kompletní projektová dokumentace pro provádění stavby má být dle smlouvy o dílo zpracována do konce června příštího roku. Cena zakázky je 661 tisíc korun. Přiložená kresba je ze studie a řeší návrh nového vstupu do hřbitova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky hřbitov, rekonstrukce hřbitova, oprava hřbitova, hřbitova v Aši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Aš připravuje velkou rekonstrukci hřbitova. Rozdělena bude do tří etap  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.