Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Elektřinu pro organizace Karlovarského kraje bude dodávat SUAS Commodities

Elektřinu pro organizace Karlovarského kraje, některá města a obce v kraji bude v roce 2024 dodávat SUAS Commodities. Firma, která je součástí SUAS Group, sesterské společnosti Sokolovské uhelné, uspěla ve výběru dodavatele na komoditní burze Power Exchange Central Europe (PXE). Jde o 1000 odběrných míst s celkovým objemem 20 gigawatthodin. SUAS Commodities to oznámila v tiskové zprávě.

O jaký objem peněz, nakonec půjde, bude záležet na vývoji ceny na trhu, ale i spotřebě odběratelů, kteří se do zakázky připojili.

Karlovarský kraj jako veřejnoprávní korporace nakupuje elektrickou energii prostřednictvím komoditní burzy PXE i pro obce, města a řadu organizací, které projeví zájem se společného nákupu zúčastnit. Podle náměstka hejtmana Karlovarského kraje Karla Jakobce (ODS) je SUAS Commodities zárukou stability a jistoty dodávek. "Vysoutěžili jsme takzvaný postupný nákup, tedy do konce tohoto roku nakoupíme celý smluvený objem elektrické energie, a cenu na rok 2024 tak budeme mít jasně stanovenou,“ uvedl Jakobec.

Jakobec řekl, že cena by měla být už jen mírně nad cenami, které byly před energetickou krizí. "I marže dodavatele je velice nízká, počítali jsme někde okolo devíti až deseti procent a v soutěži se nám podařilo ji snížit až na 7,8 procenta," uvedl Jakobec.

Mezi odběrná místa elektrické energie dodávané SUAS Commodities, bude v Karlovarském kraji patřit například První české gymnázium v Karlových Varech, ISŠTE Sokolov, Domov pro seniory Spáleniště Cheb, Městská knihovna v Mariánských Lázních či města a obce Horní Slavkov, Josefov, Andělská Hora nebo Toužim.

SUAS Commodities nabízí své služby nejen v domovském Karlovarském kraji. "Máme za sebou ale i další významné zakázky, například pro Olomoucký kraj a Kraj Vysočina, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, pro Českou televizi nebo Ředitelství silnic a dálnic ČR,“ uvedla Žaneta Müllerová ze SUAS Commodities.

Společnost SUAS Commodities je od roku 2014 držitelem licence na obchod s elektřinou a od poloviny roku 2021 i držitelem licence na obchod s plynem. Ve stejném období vstoupila i do Evropského systému obchodování s emisními povolenkami (EU ETS). Má uzavřeny rámcové obchodní podmínky s řadou obchodních partnerů na trzích v České republice, na Slovensku i ve Spolkové republice Německo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, energie, správa, Karlovarský, SUAS Group

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elektřinu pro organizace Karlovarského kraje bude dodávat SUAS Commodities  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.