Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Sokolově začíná třídenní mistrovství republiky profesionálních i dobrovolných hasičů v požárním sportu

V Sokolově začíná v pátek třídenní mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu. Nejlepší sportovci se utkají ve čtyřech disciplínách v areálu FK Baník Sokolov. Program začne v 14:00 výstupem profesionálních hasičů na čtyřpatrovou cvičnou věž, která je postavena na parkovišti u hlavního vstupu na zimní stadion, informoval mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

Slavnostní zahájení mistrovství se uskuteční v 18:30 na hlavní ploše FK Baníku Sokolov. Účast přislíbil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Úvodu by se měl zúčastnit i japonský velvyslanec v České republice Hideo Suzuki. "Projevil přání především vidět sportovní disciplíny, v areálu FK Baník Sokolov se tak zúčastní hned první soutěže, a to výstupu na cvičnou věž. Poté bude pokračovat jeho oficiální návštěva Sokolova," řekl Martin Kasal.

Pro profesionální hasiče je to 50. ročník vrcholové soutěže v požárním sportu, pro dobrovolné hasiče 68. ročník. Na start se postaví za profesionální hasiče 14 družstev zastupujících kraje, jedno soutěžní družstvo profesionálních hasičů podniku a tři zahraniční delegace - z Polska, Slovenska a Ukrajiny. Dobrovolné hasiče bude zastupovat 18 družstev mužů a 17 družstev žen. Účastníky šampionátu čekají čtyři disciplíny - dvě individuální a dvě týmové.

Po celou dobu konání mistrovství bude vstup na sportoviště volný pro všechny návštěvníky. Utkání bude možné také sledovat on-line na kanálu youtube. Město Sokolov upozorňuje, že během akce budou v okolí dopravní omezení a uzavírky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

Štítky požární sport, mistrovství hasičů, mistrovství České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově začíná třídenní mistrovství republiky profesionálních i dobrovolných hasičů v požárním sportu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.