Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na západě a jihu Čech hrozí v noci na pátek silné bouře

Na západě a jihu Čech hrozí v noci na pátek silné bouře s nárazy větru. Zároveň platí ve většině Česka do pátku výstraha před vedrem, na jihu Moravy mohou teploty v pátek odpoledne překročit 34 stupňů Celsia. Kvůli suchu a vysokým teplotám také meteorologové v části země vyhlásili výstrahu před vznikem požárů. Dnes to sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výstraha před bouřkami platí pro Jihočeský, Plzeňský a Karlovarský kraj od dnešních 22:00 do pátečních 03:00. „Hlavním nebezpečím bude silný vítr s nárazy kolem 70 km/h, na horách i kolem 90 km/h," uvedli meteorologové.

V neděli se sice má ochladit, do té doby ale budou teploty ještě vysoké. Dnes odpoledne překročí maxima 31 stupňů Celsia na většině území kraje Jihočeského, Plzeňského, Středočeského a Prahy a částečně i Ústeckého a Jihomoravského kraje. V pátek bude ještě tepleji. V nižších a středních polohách ČR budou odpoledne teploty dosahovat 31 až 35 stupňů Celsia, s výjimkou západu Čech, kde bude kolem 30 stupňů.

Vzhledem k pokračujícímu teplému a suchému počasí v Čechách roste nebezpečí požárů. Nebezpečí se od soboty sníží díky očekávaným srážkám. V pátek odpoledne a v sobotu se mohou lokálně vyskytovat silné, v sobotu i velmi silné bouřky, dodali meteorologové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky čhmú, jihočeský kraj, počasí, předpověď, varování, výstraha, bouře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na západě a jihu Čech hrozí v noci na pátek silné bouře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.