Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Hejtman jednal s vedením kynšperské věznice o širším zapojení odsouzených do pracovního procesu

O možnosti širšího zapojení odsouzených do pracovního procesu jednal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek spolu s ředitelem kynšperské věznice Petrem Popelářem. Dnes jsou k dispozici pracovní místa, ať uvnitř věznice nebo v regionu u zaměstnavatelů, pro přibližně 220 odsouzených. V ideálním případě by se měl stav pohybovat někde mezi 400-500 pracovními místy.

Zaměstnávání odsouzených  sebou nese pro firmy řadu benefitů, o kterých mnoho z nich nemusí vědět. Ať už jde o nulový nájem výrobních prostor ve věznici nebo mzdové úlevy včetně různých náhrad. Účastníci jednání se proto domluvili, že osloví vytipované společnosti, které využívají profesí slučitelných s režimem odsouzených, propojí se s nimi a prodiskutují možnosti zaměstnávání odsouzených.

Nejenže je taková spolupráce výhodná pro obě strany, ale využívá také lidského potenciálu v nápravném zařízení, kde je řada lidí ochotných pracovat, ale nemají k tomu příležitost. V neposlední řadě vyšší zaměstnanost zlepšuje sociální klima ve věznici a eliminuje tak negativní jevy chování odsouzených,“ doplnil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajský úřad Karlovarského kraje

Štítky věznice, práce vězňů, zaměstnávání vězňů, krajský úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman jednal s vedením kynšperské věznice o širším zapojení odsouzených do pracovního procesu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.