Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Při kuriózním zásahu zachraňovali strážníci sluchátko, které vypadlo dívce z ucha na nepřístupné místo

Unikátní záchrannou akci, při které sehrály důležitou roli hliníkové štafle, absolvovali experti z karlovarské městské policie. Se žádostí o pomoc se na ně totiž obrátila zoufalá slečna. Na pěší stezce u bazénu Thermal jí totiž vypadlo z ucha drahé sluchátko. Následně zapadlo do míst, kam se nebylo možné dostat bez speciálního vybavení.

„Hlídka nejdříve vyjela na místo zjistit, kam vlastně sluchátko spadlo. Slečna strážníkům po příjezdu na místo vylíčila, jak se to všechno stalo. Při úpravě své husté tmavé kštice si nedopatřením „vycvrnkla“ z ucha sluchátko. To odletělo přímo do nepřístupného místa. Ke smůle strážníků to nebylo sluchátko levné, velké, barevné a snadno viditelné jako měl Mach a Šebestová. Bylo drahé a v zarostlém i na odpadky bohatém prostředí téměř neviditelné sluchátko od firmy s nakousnutým jablkem,“ popsala situaci karlovarská městská policie na svém webu.

Strážník za použití žebříku slezl do zídkou ohraničeného prostoru, sluchátko po chvíli snažení našel a předal přešťastné slečně. Ta si snad příště dá větší pozor při úpravě vlasů, pokud bude mít sluchátka nasazená v uších.

Z řeky už lovili strážníci různé hole

Pro karlovarské strážníky se rozhodně nejednalo o první zásah, kdy lidem zachraňovali věci, které jejich majitelům někam upadly. Před rokem se na operační středisko obrátila s žádostí o pomoc nešťastná turistka, která se kochala krásami města a přitom přišla o svoji francouzskou hůl. Hůl spadla turistce z mostu do koryta řeky Teplé. Přivolané hlídce městské policie žena ukázala v řece ležící hůl.

O podobném případu jsme informovali také loni v polovině května, kdy hlídka vylovila z řeky trekovou hůl za pomoci lana. V tomto případě však strážník sundal boty, ponožky, vyhrnul kalhoty a přes boční vstup se vydal do „líného voleje“ vodního toku. Vylovenou hůl předal rozzářené majitelce. Celý zákrok pobaveně sledovala z mostu řada dalších turistů.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Karlovy Vary

Štítky městská policie, vypadlé sluchátko, kuriózní zásah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při kuriózním zásahu zachraňovali strážníci sluchátko, které vypadlo dívce z ucha na nepřístupné místo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.