Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

U Karlových Varů se dočká rekonstrukce domov pro postižené. Peníze pošle kraj

Karlovarský kraj připravuje modernizaci domova pro osoby se zdravotním postižením v Kyselce - Radošově u Karlových Varů. Nutná je především změna systému vytápění a ohřevu vody. Odhadované náklady na změnu technologie vytápění a zateplení jsou zhruba 14,5 milionu korun, řekl krajský radní pro sociální věci Robert Pisár (STAN).

„Ukázalo se, že náklady na vytápění a ohřev teplé vody tohoto objektu jsou na dnešní dobu prostě nepřiměřené. Jen zálohy na letošní rok jsou 3,2 milionu korun za elektřinu. Toto zařízení má obrovský elektrokotel na vytápění a ohřev vody. A objekt není zateplený, takže tam dochází k velkým únikům," popsal Pisár.

Elektrický kotel by měla nahradit tepelná čerpadla a celý objekt se má také zateplit. Podle odhadů by se tím měly náklady na vytápění a ohřev vody snížit asi o třetinu až polovinu.

Podle Pisára je radošovský domov jedním z těch, kde klienti žijí prakticky celý svůj život a ačkoli jde stále o domov pro zdravotně postižené, dnes je zároveň domovem pro seniory. Péče i sžití klientů s domovem jsou podle radního na velmi dobré úrovni, ale technický stav objektu už dávno neodpovídá současným požadavkům.

V současné době Karlovarský kraj vypisuje výběrové řízení na dodavatele projektové dokumentace. Po jejím vyhotovení by se investice do vytápění a zateplení mohla objevit už v krajském rozpočtu na příští rok. Ten se ale bude teprve sestavovat.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce Drbny

Štítky Karlovarský, Kraj, Sociální, Služby, Oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Karlových Varů se dočká rekonstrukce domov pro postižené. Peníze pošle kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.